Büyükşehir’den ana arı dağıtımı

Büyükşehir’den ana arı dağıtımı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarımsal hizmetler anlamında çiftçilere ve üreticilere yönelik destekleri ana arı dağıtımı ile devam ediyor.

24 Haziran 2016 - 04:29

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen programda yüzde 60 hibe destekli ana arı dağıtımı yapıldı.

Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye ilk gelen Kahramanmaraş İli Arı Yetiştiricileri Birliği Dernek Başkanı Yemliha Öksüz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Müdürü Mehmet Aksoy, birer selamlama konuşmaları yaptılar.

Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Büyükşehir Belediyesi yasası ile hizmet alanı il geneli oldu ve hem bütün şehir haline geldi. Biz de büyükşehir Belediyesi olarak kanunun bize vermiş olduğu yetkilere dayanarak kırsalda çok önemli çalışmalara imza atıyoruz. Baş ta alt yapı çalışmaları olmak üzere gurup yolları alt yapı içme suyu, kanalizasyon bunun dışında özelikle tarımı desteklemede göreve geldiğimiz günden bu yana elma, ceviz, zeytin, çilek fidesi birçok alanda destek veriyoruz” dedi.

BAL ÜRETİMİNDE 1. OLMALIYIZ

Kahramanmaraş’ta arıcılıkla ilgili planlama yaptık. İnşallah ilk etabı bu yıl içerisinde başlatıyoruz ama daha çok bu arıcılarının meralara yaylara ulaşımında kolaylaştırır. Çalışmalarımız artarak devam edecek biz biliyoruz bunların yaylalara taşınması özelikle bu aylarda çok yükseklere meralara taşınmakta ve taşınmasında sıkıntıları biliyoruz ama ana gurup yollarında yoğun çalışıyoruz, bunlar bittiğinde arıcılarımızın yayladığı, arıları götürdüğü yaz aylarında yüksek yaylarımızla ulaşımı ve yaşamı kolaylaştıracak çalışmalar yapacağız arıcıların daha rahat iş yapması için elimizden gayreti göstereceğiz.

Tabi Kahramanmaraş Türkiye’de arıcılık alanında çok önemli bir yere geldi. Arıcılık konusunda Türkiye’de ikinciyiz bize ikincilik yakışmaz hep beraberce inşallah gayret göstereceğiz her alanda Türkiye’miz Kahramanmaraş’ımız inşallah birinci olacak bunun içinde sizlere büyük görevler düşüyor” diye konuştu.

Kuralık konusuna değinen Başkan Erkoç: “Kış aylarında fazla yağış yağmadı mevsim normallerinde metre kareye 750 kilo gram yağış düşmesi gerekirken 350’yi bile bulmadı. Bugünlerde hava sıcaklıkları arttığı için kuraklık baş göstermeye başladı. Buradan tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimize sesleniyorum. Su tüketiminde içme suyunu kullanırken ve de tarımla uğraşan kardeşlerimiz lütfen suyu tasarruflu kullansınlar” dedi.

Ak Parti Milletvekili İmran Kılıç’ın bal ve arıcılık üzerine yaptığı konuşmasının ardından, üreticilere ana genç arı dağıtımı yapıldı ve üretici başına 10 ana arı olmak üzere 8 bin ana arı üreticilere teslim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı