Emeklilere sıfır stresli gelir imkânı!

Emeklilere sıfır stresli gelir imkânı!

Kahramanmaraş’ta kanarya yetiştiriciliği yapan Nusret Sapsız, emeklilerin boş zamanlarını kanarya yetiştiriciliği ile kazanca çevirebileceği önerisinde bulundu.

23 Aralık 2016 - 07:16

Kanarya hobisinin emekli vatandaşlarımızın stresini de alacağını belirten Sapsız, kanarya yetiştiriciliği sayesinde bir emekli maaşından daha fazla gelir sağlanabileceğini öne sürdü. Çocukluğundan beri kanarya yetiştiriciliği yaptığını aktaran Sapsız, “Emekliler parklarda, bahçelerde, kahve köşelerinde hayata küsmüş bir şekilde yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyorlar. Bu kanarya hobisi 60 yaşından sonra yeni bebek yetiştirme sevgisi, muhabbeti yaşatıyor. Bu kanarya yavrularına bebek gibi küçük çocuk gibi bakım yapılır. Emeklileri, hayata bağlar. Emeklilerimizin yetiştirmiş olduğu kanarya yavruları kendilerine emekli maaşından daha çok gelir sağlar. Bu konuda bilgi ve kanarya temininde isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmaya hazırız” dedi.

Kanarya hobisi sayesinde emekli vatandaşların yalnızlık çekmeyeceğini kaydeden Kanarya Yetiştiricisi Nusret Sapsız, yetiştirdiği kanaryalarla Türkiye’deki kanarya yarışmalarına katıldığını ve yüzlerce derece elde ettiğini söyledi.

Sapsız, “Bu kanarya sevgisi çocukluğumdan beri vardı, hobimdi. Ben 10 yıl önce emekli oldum. Emekli olduktan sonra bir kümes oluşturdum. Kümesimdeki yavrularla yarışmalara katıldım. Kümesim Türkiye’de söz sahibi kümes haline geldi. Yarışmalarda 100’ü bulan derecelerim oldu. Kanaryacı arkadaşlarla tanıştım bu beni tekrar hayata bağladı. Bu kümeste üretim yaparken kuşların bakımı yavruların bakımı hoş vakit geçindiriyor mutlu ediyor beni” ifadelerine yer verdi. Kanarya yetiştiriciliğinin fazla bir masrafı olmadığını vurgulayan Sapsız, şöyle konuştu: “Bir emekli maaşım kadar da kümesimden gelir oluyor. Kanaryalarıma diğer kanaryacılar geliyorlar, talip oluyorlar. O arkadaşlara da kuş yetiştirmiş oluyoruz. Bu şekilde çevremiz de genişliyor. Kahramanmaraş’taki emekli arkadaşlarımıza da tekrardan hayata bağlanma anlamında böyle bir hobi önerebilirim. Biz de elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Damızlık kuşta, çiftleşmesinde, yavru bakımı döneminde çünkü biz 20 yıldır bu işin içerisindeyiz. Bu tecrübemizi emekçi arkadaşlarla da paylaşmaya hazırız.” Kanarya Yetiştiricisi Nusret Sapsız, sözlerine şu ifadeleri ekledi: “Bir çift damızlık kuşla başlar bu onun için tecrübe dönemidir. Onu 2 çift damızlığa dönüştürüşe 40-50 tane yavru elde ettiğini düşünelim. Bu yavruların 4-5 tanesini kümese koyar geri kalanını meraklı arkadaşlara satar. Bu sattığı kuşlarla kümesinin masrafını ödediği gibi ciddi bir gelir de elde etmiş olur.” (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x