Öğrenciler daha güvenli

Öğrenciler daha güvenli

2011 yılında Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğüne “Uluslararası İnsan Haklar Ödülü” kazandıran “Güvenli Gençlik Güvenli Gelecek” projesi hız kesmeden devam ediyor. Proje ile birlikte ekipler belirlenen riskli okullarda giriş çıkışlardan internet sisteminin filtrelenmesine kadar denetimde bulunuyor.

26 Eylül 2016 - 08:04

2011 yılında 100 ülkeden binin üzerinde projenin katıldığı yarışma sonucunda, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğünün hazırladığı "Güvenli Gelecek, Güvenli Gençlik" projesi 20 binden fazla üst düzey polisin oyunu olarak birinci olmuştu.

Kahramanmaraş polisi, gençliğin ülkeler için önemli bir değer olduğunu, gençleri tehlikeye düşüren önemli olayların önemini geçebilmek için "Güvenli gençlik, güvenli gelecek" projesini hazırlamıştı.

Hazırlanan projenin 2016 yılı ve sonraki yıllarda da devam edeceğine dikkat çeken Kahramanmaraş polisi: “Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğümüz, ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Uluslararası Polis Şefleri Birliği tarafından 2011 Yılı Uluslararası İnsan Hakları Ödülü'nü Türk emniyet teşkilatı olarak özelde Kahramanmaraş Emniyeti olarak aldık. Bu ödülü Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz adına almaktan büyük gurur duyduk. Gençlik sadece bizde değil tüm dünyada çok önemli bir değer ve günümüzde gençliğe hücum eden, gençliği tehlikeye düşüren birçok olay var. Özellikle örgütlenmiş bazı güçlerin hedefinde gençler var. Kahramanmaraş özelinde baktığımızda özellikle 15-18 yaşlarında toplam ilk 9 ayda 589 gencimiz ve çocuğumuz suça sürüklenmiş. 476 çocuğumuz evden kaçmış ve bunlardan 470'i bulunarak ailelerine teslim edilmiştir. Çocuklarımızı suça iten ve suç mağduru olmasında etkili faktörlere baktığımızda özellikle parçalanmış aileler, ilgisizlik, göç, fakirlik, arkadaş çevresi, medya ve özellikle geleceği hesap etmeden atılan yanlış adımlar başı çekmektedir”

 

2011 YILINDAN BU YANA DAHA GÜVENLİ

Projenin başlaması ile okul yaşındaki gençlerin kötü alışkanlık kazanmaları önleyen Kahramanmaraş polisi proje detayı hakkında şunları söyledi: “Emniyet görevlilerimiz dershanelerimiz ile emniyet arasında bir köprü görevi görüyor. Okullarda irtibat görevlisi olarak istihdam ettiğimiz personelimiz hafta da bir defa okul müdürleri ve okul idarecileri ile bir araya gelerek okullarda çocukların güvenliğini tehdit etme ihtimali olan unsurları tespit ederek bunları bizlere rapor edip Çocuk Şube Müdürlüğünün organizesinde bu eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar yapıyoruz.

 

OKUL GİRİŞ-ÇIKIŞLARINI SÜREKLİ KONTROL EDİYORUZ

117 okul içerisinde okul irtibat görevlilerimiz okul polisi görevini alacak. Bu polislerimize misyon olarak daha farklı görevi kendilerine yükleyeceğiz.  Okul polislerimizin vermiş olduğu tespitler ve raporlar çerçevesinde 27 okulumuzda bu okulların çevresi itibarı ile veya bu okullarımızın etrafına musallat olup öğrencilerimizi rahatsız eden kişilerin yoğunluğu itibarı ile öğrencilerimizin giriş –çıkışlarında ekiplerimiz beklemektedir. Ayrıca aynı hassasiyet diğer okullarımız içinde görüşmektedir.

 

KABAHATLER KANUNU KAPSAMINDA CEZALAR DEVAM EDİYOR

10 Mart 2011 yılından bu yana okulların etrafında huzura zarar veren ve okulla ilişiği bulunmayan şahıslara yönelik olarak Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası kesme uygulamasını başlattık. Çocuk Şube Müdürlüğümüz bünyesinde bu uygulamanın son derece başarılı olduğunu gördük. Güvenlik hizmetleri daimidir. Biz okulların etrafında sessizlik ve sükunet ortamını sağladık. Okulların etrafında dişe tırnağa dokunur şuanda bir olay söz konusu değildir diyerek yatamayız.  Güvenlik daimidir. Yine aynı güvenlik ve aynı dikkatle Kabahatler Kanunu kapsamında bu suçların önlenmesini sağlayacağız. Kabahatler Kanunu okulların etrafında huzursuzluk çıkartanların yanı sıra sokak aralarında halkımızın huzuru bozan herkese uygulayacağız.

 

POLİSİMİZ DEVLETİMİZİN GÜLER YÜZÜDÜR

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü olarak üzerinde durduğumuz bir diğer konu ise okulların etrafındaki, ev veya okulların güzergâhında ki ve çocuklarımızın boş zamanlarını değerlendirecekleri yerler. Bu yerler; internet kafeler, umuma açık yerler, parklar vs. diğer yerler.  İçerisinde bulunduğumuz bahar ayı nedeniyle öğrencilerde bir rahatlama meydana gelmektedir. Öğrencilerimiz bu aylarda dersleri kırıp internet kafelere parklara gidebilirler.  Bu konuda biz öğretmenlerimizin ve okul müdürlerimizin yardımcısı olacağız. Çocuklarımızın asla parklarda, kafelerde vakit geçirmelerini önleyeceğiz. Bunu yaparken onlara sevgi ile yaklaşacağız.  Yaptıkları hareketlerin doğru olmadığını kendilerine anlatacağız. Polisimiz devletimizin güler yüzüdür. Biz her zaman bunu söylüyoruz.  Çocuklarımızın karşısına güler yüzle çıkarak onları hayat disiplini içerisinde üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Bu bizim temel bir görevimizdir.

 

24 SAAT KAHRAMANMARAŞ’IN RAHAT UYUMASI İÇİN GÖREVDEYİZ

Bizler 24 saat boyunca yaklaşık 1 milyon nüfuslu Kahramanmaraşlının rahat ve huzurlu bir ortam içerisinde uyumaları için ayakta kalacağız.  Enerjimizin sonuna kadar çalışacağız. Kahramanmaraş ilimiz Türkiye’nin en huzurlu illerinden bir tanesidir. Kahramanmaraş polisi işlenen bir suçu bir günde çözerek dünyanın en prestijli 2011 yılı dünya insan hakları ödülüne layık görüldü. Polisimiz 2011 yılında 76 bin gence ulaştı. Polisimizin gayretleri birçok gencimizin hayatının kaymasına engel olmuştur.  Emeğim projesi ile 50 öğrencimiz üniversiteye yerleşti. Şefkatli devlet budur.  Özgürlük için güvenlik, insanca yaşamak için güvenlik, hayatımızı bütün kademeleri ile yaşamak içinde güvenlik şarttır.  

 

AİLELER BİRER ÖNLEYİCİ POLİS OLMALI  

Velilerimiz mahallelerinde bulunan internet kafeleri izlesinler. Çocuklarının girdiği mekanları gözlemlesinler. Suç meydana gelmeden önce suçu önleme yani suçun kafada bile bulunmaması yalnızca polise ait bir görev değildir. Burada polise ne kadar görev düşüyorsa diğer kurumlara da aynı şekilde görev düşmektedir. Bütün kurum ve kuruluşlar hatta kişiler birer fahri polis olma durumundadır. Öğreğin hırsızlık vakalarının birçoğunu biz vatandaşlarımızın ihbarı ile aydınlatıyoruz. Biz her zaman vatandaşlarımızdan duyarlı olmasını istiyoruz. Her anne baba çocuğu için birer önleyici polis olsun. Önemli olan suç olduktan sonra katili yakalamak değil, önemli olan suç olmadan önce müdahale etmektir.

 

18 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE SİGARA SATMAK YASAK

Sigara ve tekel ürünlerinin 18 yaşından küçüklere satılması yasaktır. Bütün polis arkadaşlarımızın tekel bayilerini denetlemesi gerekiyor. Çünkü çocuklarımızın üzerinden kanlı para kazanmaya çalışan insanlık suçları var. Kahramanmaraş Valiliği tarafından yürütülen çalışmalarla Maraş otuna karşı mücadele içerisinde olacağız. Çünkü Maraş otonun sigaradan 8 kat fazla olduğu anlaşıldı. Maraş Otu uyuşturucuya ve bağımlılığa giden yolda bir maddedir.” (ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Barbaros Caddesi Yenilenen Yüzüyle Hizmete Sunuldu
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı
Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı İstatistikleri Açıklandı