Görevlerine dönmek için başvuru yaptılar

Görevlerine dönmek için başvuru yaptılar

FETÖ ile mücadelede oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçilmesi için Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı kriz merkezlerine başvurular artıyor. Kahramanmaraş’ta da açığa alınan ve ihraç edilen kamu görevlileri görevlerine dönmek için Kahramanmaraş Valiliğine dilekçe ile müracaat ettiler.

26 Eylül 2016 - 08:03

Fetullahçı terör örgütüyle bağlantıları olduğu gerekçesiyle 15 Temmuz Darbe girişiminden bu yana Kahramanmaraş’ta gerçekleşen operasyonlarda bin 981 kamu görevlisi açığa alınmış ve bin 357’si ise ihraç edilmişti. Açığa alınan ve emniyet tarafından sorgusu tamamlanan 783 kişiden 392’si tutuklanmış 236’sı da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fetöyle bağlantıları olmayanlardan açığa alınan ve ihraç edilen kamu görevlilerinin oluşturacakları komisyonla tekrar görevlerine dönebileceklerini açıklamasının ardından, dilekçe bürolarına başvurular yapılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından Kahramanmaraş Valiliğine bağlı ‘OHAL Dilekçe Kabul Büro’suna 19 Eylül’den itibaren kamu görevlileri müracaat etmeye başladı. Açığa alınan ya da görevden uzaklaştırılan memurlar mağdur oldukları gerekçesiyle başvuru için Kahramanmaraş Valiliği Ohal Dilekçe Bürosunun önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kahramanmaraş’ta açığa alınan bin 981 kamu görevlisinden bin 147 kişi mağdur oldukları gerekçesiyle görevlerine dönmek için dilekçe kabul bürolarına başvurdu. Başvuranların arasında, öğretmenlerin yanı sıra emniyet ve sağlık bakanlığına bağlı çalışanların çoğunlukta olduğu görüldü.

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bin 138 kişi açığa alınmış ve 908’i meslekten ihraç edilmişti. Bunların içerisinde bulunan 780 Milli Eğitim Bakanlığına bağlı personel OHAL dilekçe bürosuna giderek mağdur oldukları gerekçesiyle müracaat etti.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğüne bağlı 116 personel de OHAL dilekçe bürosuna başvurarak görevlerine tekrar dönmek istedi. Sağlık Bakanlığına bağlı 20 personel ve Sütçü İmam Üniversitesine bağlı 10 personel de tekrar görevlerine dönmek için dosyalarını dilekçe bürosuna teslim etti.

Haksızlığa uğradığını iddia eden mağdurlar ve yakınları, yaşadıkları süreci anlatan hazırladıkları dilekçelerebelgelerini de içeren dosyaları ve nüfus cüzdanlarının fotokopileriyle ekleyerek OHAL Dilekçe Kabul bürolarına müracaat etti.  Başbakanlık’ta oluşturulan kurul, Kahramanmaraş gibi diğer illerden gelen dilekçeleri ilgili kurumlarla birlikte incelemeye alacak. İtirazda bulunan kişilerle ilgili hem istihbarat birimleri hem de kendi kurumları inceleme yapılacak. Özellikle banka kayıtlarına ilişkin itirazlarda kişinin hesap hareketleri tek tek incelenecek. Başbakanlık Müsteşarı’nın gözetiminde, Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda çalışacak olan kurulda, tüm bakanlıklardan temsilciler bulunuyor.

İLLERDE valiliklere bağlı ‘OHAL Dilekçe Kabul Büroları’na başvurular yapılabilecek. Bu kurullar, kendilerine ulaştırılan itirazları, detaylı inceleme yapılmak üzere Ankara’ya gönderecek. Ancak valilikler, özerk yapılarından dolayı üniversiteler ve belediyelere ilişkin itirazları değerlendirmeyecek. Üniversitelerle ilgili itirazlar, yine buralarda oluşturulan komisyonlarda değerlendirilecek. İtirazları haklı bulunan kişilerin geri dönüşleri de yine yeni bir KHK ile olacak. (ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...
Yüzlerine Tükürmek Lazım Ama...