10 bin kişiye yeni iş kapısı açılacak

10 bin kişiye yeni iş kapısı açılacak

Demokrasi Meydanındaki ‘Milli Birlik ve Kardeşlik’ mitinginde konuşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, temeli atılacak tesisler arasında havaalanı terminal binasıyla birlikte altın işlemeciliğinde Türkiye’de İstanbul’dan sonra ikici sırada bulunan Kahramanmaraş’ta 10 bin kişiye istihdam sağlayacak Kuyumcu Kent’in temelinin de atıldığını belirtti.

19 Aralık 2016 - 07:49

Başbakan Yıldırım’a ‘Gazi Başbakan’ olarak hitap eden Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara’ya intikal etmek ve hemen duruma müdahale etmek isteyen Başbakan Yıldırım’ın aracına silahlı saldırı olduğunu belirtti.

Kaynak; “Sayın başbakanımız asla geri adım atmadan bulunduğu yerden büyük bir dirayetle, büyük bir cesaretle 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde en büyük rolü oynadı. Aracı kurşunlanmış yolu kesilmeye çalışılmış ve o hengameden sağ salim çıkmış işte o yüzden ‘gazi başbakanım Kahramanmaraş’ıma, şehrimize hoş geldiniz’ diyorum.” Dedi.

 

90 BİN SURİYELİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ

15 Temmuz’da  bu milletin bir kez daha kahramanlığın destanını yazmasını izlerken iki büyük liderin de gazi şerefine ermesine şahitlik ettiğini vurgulayan Kaynak şöyle konuştu; “O sebeple diyorum ki bizim liderlerimiz milletinin çizdiği istikamette asla tereddüt etmeden asla geri adım atmadan milletin istiklalinin ve istikbalinin sigortasıdır. Saygıdeğer başbakanım az önce valimde ifade etti. Bugün biz Kahramanmaraş’ta dünya göçmenler günü münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlemiştik. Bu etkinliğe sizde katılacaktınız.

 

TÜRKİYE OLARAK GURUR DUYDUK

 Kahramanmaraş 90 bin Suriyeli muhacire ev sahipliği yapıyor ensarlık yapıyor. Tabi Türkiye’mizde de 3 milyon muhacir kardeşimiz bizimle beraber yaşıyor. Bugün hanımefendi ile geçici barınma merkezini ziyaret ettik. Hem Türkiye adına gerçekten gurur duyduk. Saygıdeğer hanımefendi ziyaret ettiği bir ailede Türkiye’ye, cumhurbaşkanımıza yapılan kalbi dualara şahitlik etti. Biz peygamberimizin muhacirlik şerefine eren sahabelerine ev sahipliği yapan Medine’nin Ensarları gibi 20.yüzyılda ensar olma şerefine nail olduk. Bunun da yine mimarı sizlersiniz. 2011 yılında insanların masum halkın çocukların kadınların tepelerine bomba yağdırılırken bu bir insanlık dramıdır dediniz ve hükümet olarak açık kapı politikası uyguladınız. Mülteciler yokluktan, açlıktan kaçarken zengin ülkelerde mültecilerden kaçıyor. Siz insanca Müslümanca bir duruş Müslümanca bir karar verdiniz. Dediniz ki; ‘insanlar göçüyor, insanlık göçmesin bu bir vicdan meselesidir’

 

ÜLKEMİZ 3 MİLYON MÜLTECİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Ülkemiz, 3 milyona yakın mülteciyi misafir ediyor ev sahipliği yapıyor. Düşünün; Türkiye’nin milli gelirinden fazla Türkiye’den büyük ülkeler 300 mülteci için referandum yaparken bizim her bir vatandaşımız ensar duygularıyla muhacir kardeşlerimize hizmet ediyorlar. Bugün Kahramanmaraş’ta ziyaret ettiğimiz geçici barınma merkezimiz camileriyle sağlık tesisleriyle, rehabilitasyon merkezleriyle marketleriyle bütün dünya ya örnek teşkil edecek bir barınma merkezi haline gelmiştir. Aynı anda Osmaniye’de de bayır bucak Türkmen’i kardeşimiz için buradaki geçici barınma merkezini Osmaniye’de de inşa ettik. Bir başka sefere onuda hanımefendi ile birlikte ziyaret eder ve oradaki kardeşlerimize de moral veririz. Saygıdeğer başbakanım tabi bugün bu programları çok daha görkemli çok dana neşeli yapmak istiyorduk.

 

SİZİ DAHA NEŞELİ MİSAFİR ETMEK İSTERDİK

Kahramanmaraş sizi defalarca misafir etti ve her gelişinizde de Kahramanmaraş’a eli dolu geldiniz. Kahramanmaraş’ın en büyük problemi hep ulaşım alanında oldu. Ulaştırma bakanlığı döneminde adeta Kahramanmaraş’ın dört bir yanı şantiyeye döndü. Sizin direktifinizle Karadeniz’den Akdenize ulaşılacak Karadeniz Akdeniz otoyolu Kahramanmaraş’tan Çukurova’ya ulaşabilecek duruma geldi. Bu yol için geçtiğimiz yıl gerçekten çok önemli bir talimat verdiniz. O zor coğrafyadan geçmek yerine bu yolu otoyol standartlında viyadüklerle ve tünellerle geçiyoruz. Allah’ın izniyle açılışını yapmakta yine size nasip olacak ama bugün değerli ulaştırma bakanımız ile birlikte yine sizin ulaştırma bakanlığı döneminde talimatlandırdığınız Kahramanmaraş hava meydanı termal binasının temel atma işlevini buradan gerçekleştirecektik. Kahramanmaraş’ın son yıllarda aldığı en büyük kamu yatırımlarından biridir. Sayın başbakanımızın talimatlarıyla içinde bulunacak gümrük sahalarıyla beraber doğrudan Kahramanmaraş’a, Kahramanmaraş’tan hacca gidecek yada yurtdışına gidecek arkadaşlarımızın buradan gidip gelmesi mümkün olacak inşallah yine bugün Kahramanmaraş’ta önemli bir sektör olan kuyumcu kentin temel atma programı gerçekleştirecektik. Kahramanmaraş’ta altın işleme altın işçiliği gerçekten Türkiye’nin İstanbul’dan önceki en büyük hizmeti şuanda 4 binden fazla kardeşimiz Kahramanmaraş’ın kuyumcu atölyelerinde mesleklerini icra ediyorlar. Kuyumcu kentimizde ise bu çalışan rakam 10 bine çıkacak. Bunlar büyük rakamlar, bunlar sizlerin talimatı ile Sanayi Bakanlığımız tarafından kredilendiren yatırımlardır.  

 

MAALESEF GÜNE ÜZÜCÜ BİR HABER İLE BAŞLADIK

Kayseri’de hain eller vatanımızı beklesin diye yetiştirdiğimiz komando tugayındaki askerlerimizin çarşı iznine giderken bindikleri aracı maalesef bir canlı bomba ile tahrip ettiler. Geçen hafta da İstanbul da Beşiktaş’ta benzer bir vahşet işlediler. Ben mesainize birebir şahittim insanlık ölmesin diye bütün dünyada ki mazlumlar için gayret eden saygıdeğer başbakanımız bu günde Kayseri de ki bu elim hadise sebebiyle Kahramanmaraşlıların her zaman yaptığı gibi sizi karşılayamadı.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...