155 sivil toplum kuruluşundan ‘evet’ çağrısı

155 sivil toplum kuruluşundan ‘evet’ çağrısı

Kahramanmaraş’ta bulunan 155 sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bir araya gelerek 16 Nisan’da yapılacak referandumda büyük ve güçlü bir Türkiye için ‘evet’ deklarasyonu yayınladılar. Bildiriyi okuyan Kahramanmaraş Platformu sözcüsü Yusuf Bülbül, 16 Nisan’daki fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

17 Şubat 2017 - 13:05

Kahramanmaraş’a yön veren 155 sivil toplum örgütü bir araya gelerek deklarasyon yayınladı. Pınarbaşı Destan Dinlenme tesislerinde bir araya gelen sivil toplum örgütleri bir bildiri yayınlayarak, 16 Nisan’da yapılacak referandumda büyük ve güçlü bir Türkiye için ‘evet’ dediklerini belirtti.

Toplantıda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç; “Türkiye yeni bir hükümet ve yürütme sistemine kavuşuyor. Yürütme bir ülkenin lokomotifidir. Yürütmenin vizyonu ülkenin vizyonudur, ülkenin geleceğini planlar, ülkeyi dünya süper ligine taşıyan en büyük lokomotif yürütmedir. Ülkemizdeki sağlanan istikrarın sağlam bir zemine bağlanması için yeni sistem çok önemli.” Dedi.

155 sivil toplum örgütünü çatısı altında aynı fikirde birleştiren Kahramanmaraş Platformunun sözcüsü  Av. Yusuf Bülbül, 15 Temmuz’dan sonra da yapılan saldırıların devam ettiğini, küresel güçlerin Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak, ekonomisini çökertmek, yargıyı, eğitimi sosyal hayatı dizayn etmek ve millet iradesine ipotek koyarak Türkiye’yi durdurmaya çalıştıklarını söyledi.

Bülbül; “son 15 yıldır bu uygulamalar birer birer ortadan kaldırıldı. Türkiye istikrarlı bir yönetime kavuştu. Ekonomisini güçlendi. Sosyal barış sağlandı. Türkiye sadece kendi içinde değil, dünyada da sözü dinlenen büyük bir aktör haline geldi. Bütün bunlar parlamenter sistemin yol açtığı bu krizlere rağmen Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir liderle gerçekleşti. Ama Türkiye’nin başında her zaman böyle güçlü liderler olmayabilir. İşte bu yüzden siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayacak güçlü bir sisteme de ihtiyacımız var. İşte bu yüzden, büyük ve güçlü bir Türkiye için yeni anayasaya evet diyoruz.” Dedi.

Deklarasyona imza atan sivil toplum örgütleri çıkışta basına toplu fotoğraf vererek Rabai selamıyla halkı selamladı.

 

BÜYÜK VE GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN” EVET” DİYORUZ

Kahramanmaraş’a yön veren aralarında KMTSO, KMESOB, İHH, Saçaklızade Vakfı, TÜMSİAD gibi dev Sivil Toplum Kuruluşlarının olduğu 155 STK temsilcisi deklarasyon yayınlayarak ‘Büyük ve Güçlü Türkiye için ‘evet’ dediklerini belirtti.

Çınaraltı Dinlenme tesislerinde bir araya gelen 155 sivil toplum kuruluşu adına konuşma yapan Kahramanmaraş Platformu Sözcüsü Av. Yusuf Bülbül neden ‘evet’ denmesi gerektiğini anlattı.

 

MİLLET BUNU ASLA UNUTMADI

Bülbül; “15 Temmuz’da millet meydanlarda kahramanca tankların önüne yatarak, kurşunlara gövdesini siper ederek bu alçakça işgal girişimini engelledi. Ama bu saldırılar ve kuşatmalar sadece tanklarla, silahlarla, kurşunlarla yapılmıyor. Yıllarca Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak, ekonomisini çökertmek ve yargıyı, eğitimi, sosyal hayatı dizayn etmek isteyen küresel güçler ve yerli işbirlikçileri millet iradesine ipotek koyarak, parlamentoyu kilitleyerek Türkiye’yi sürekli durdurdular. Halkın değerlerine savaş açtılar. Büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede yıllarca başörtüsü yasaklandı. İmam Hatiplerde ve meslek liselerinde okuyan çocuklarının üniversitelere girmesi katsayı uygulamasıyla engellendi. Darbeler yaptılar. Partileri kapattılar. TBMM’nin Cumhurbaşkanını seçmesi bile tahammül edemediler. Hukuk, 367 garabetine kurban edildi. Millet bunları asla unutmuş değil.

 

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İÇİN

İşte son 15 yıldır bu uygulamalar birer birer ortadan kaldırıldı. Türkiye istikrarlı bir yönetime kavuştu. Ekonomisini güçlendi. Sosyal barış sağlandı. Türkiye sadece kendi içinde değil, dünyada da sözü dinlenen büyük bir aktör haline geldi. Bütün bunlar parlamenter sistemin yol açtığı bu krizlere rağmen Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir liderle gerçekleşti. Ama Türkiye’nin başında her zaman böyle güçlü liderler olmayabilir. İşte bu yüzden siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayacak güçlü bir sisteme de ihtiyacımız var. İşte bu yüzden, büyük ve güçlü bir Türkiye için yeni anayasaya evet diyoruz.” Dedi.

 

VESAYETTEN KURTULMAK İÇİN ‘EVET’ DİYECEĞİZ

Türkiye’nin 93 yıldır parlamenter sistemle yönetildiğini de hatırlatan Kahramanmaraş Platformu Sözcüsü Av. Yusuf Bülbül 93 yılda 65 iktidarın değiştiğine vurgu yaptı. Bülbül açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Yani her bir buçuk yıla bir hükümet düşüyor. Bu hükümetlerin birçoğu da koalisyon hükümetleri. Buna her on yılda bir yapılan darbeleri de eklersek, Türkiye’nin istikrar kazandığı ve büyüdüğü dönemler Menderes, Özal, Erbakan ve AK Partinin iktidar olduğu dönemlerdir sadece. Bu dönemlerde de askeri, bürokratik ve yargı vesayeti halkın seçtiği iktidarları sürekli durdurmaya çalışmış, frenlemiş, bloke etmiştir. Bu sistem halka ve halkın seçtiği parlamentoya güvenmeyen vesayetçi bir sistemdir. Bu yüzden Cumhurbaşkanını Meclisin veya doğrudan halkın seçmesini istemez. Türkiye bu parlamenter sistemle tam anlamıyla kayıp yıllar yaşadı. Yıllardır Türkiye’ye ayak bağı olan bu askeri, bürokratik ve yargısal vesayetten kurtulmak için, bu yeni Anayasa düzenlemeleri bize büyük bir şans sunuyor. Türkiye ilk kez siviller eliyle yapılmış, sivil bir anayasaya kavuşacak inşallah. Millet olarak bu şansı iyi değerlendirmeli ve asla kaçırmamalıyız. İşte her türlü vesayetten kurtulmak için de evet diyeceğiz.

 

NE YAZIKKİ DARBE GÜNLERİ BAYRAM OLARAK KUTLANDI

Türkiye ne yazık ki, darbelerin bayram olarak kutlandığı günler yaşadı. 1960’ da Menderes’i asanlar, 27 Mayıs’ı demokrasi bayramı olarak kutladılar. 1961’deki Cumhurbaşkanlığı sürecinde siyasi parti liderleri bir odaya sokuldu ve aday çıkaramazsınız denildi. Cumhurbaşkanlığına aday olan Prof. Ali Fuad Başgil silah tehdidiyle senatörlükten istifa ettirildi. Bu millet 115 defa Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıp, Cumhurbaşkanı seçemeyen meclisi gördü. Cumhurbaşkanı Necdet Sezer’in Başbakan Bülent Ecevit’e anayasa kitapçığı fırlattığı günleri de yaşadık. Evet, bu ülke, bu millet bütün bunları gördü ve yaşadı. Bugün demokrasi adına, hukuk adına yeni Anayasa’ya karşı çıkanlar işte böyle bir ideolojik ve darbeci zihniyetin varisleridir. Türkiye’nin artık bu darbe Anayasalarından bir an önce kurtulması gerekiyor. Darbe anayasalarından kurtulmak için de yeni Anayasaya evet diyoruz.

 

KOALİSYONLAR BU ÜLKEYİ YORDU

Koalisyonlar bu ülkeyi gerçekten yordu. Herkes çok iyi biliyor ki, ekonomimizin büyüdüğü dönemler koalisyonların olmadığı istikrar dönemleri. Koalisyonlardan ve krizlerden kurtulmak, güçlü bir ekonomiye kavuşmak için de evet diyoruz. Bizler Kahramanmaraşlı sivil toplum örgütleri olarak biliyoruz ki, güçlü bir Türkiye’ye, istikrarlı bir Türkiye’ye, her türlü vesayetten kurtulmuş bir Türkiye’ye, ABD, AB ve İsrail de, PKK, PYD, DHKPC, FETÖ de karşıdır. Bu yüzden el ele ve işbirliği içinde yeni Anayasaya hayır diyorlar. İşte onlar hayır dediği için biz Evet diyoruz.”

 

BİZ O KAHRAMAN ECDADIN EVLATLARIYIZ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da Kahramanmaraş’ta Sivil Toplum Kuruluşlarının çok önemli noktaya geldiğini ve her geçen gün güçlenmekte olduğunu söyledi.

Erkoç şöyle konuştu; “Ülkemizin istiklal meşalesinin kahraman ecdadımız tarafından yakılışının 97. Yıl dönümünü hep birlikte kutladık. Geçen hafta her birlikte coşkulu bir şekilde Kahramanmaraş destanının 97. Yıl dönümünü büyük bir heyecanla kutladık.

12 Şubat destanı hem ilimiz için hem de ülkemiz için çok önemli bir dönüm noktasıdır. İstiklal mücadelesinin meşalesini ateşleyen ecdadın torunlarıyız, evlatlarıyız. Bu ülkenin kuruluşunda, istiklalinde Kahraman ecdadımız çoluk, çocuk, kadın erkek demeden en ön safta durdu. Omuz omuza canlarını ortaya koyarak şehadete yürüyerek bu günleri bize hediye ettiler. Allah razı olsun ecdadımızdan. Bizde onların torunlarıyız, her zaman ondan sonra gelen nesillerde bu ülkenin istikbali için en ön safta durdu. Ülkenin huzuru için, daha güçlü hale gelmesi için, istikbali için en ön safta da durmaya devam etmektedir.

 

ARTIK TÜRKİYE AYAĞA KALKTI

Ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor, artık Türkiye ayağa kalktı, geleceğe güçlü adımlarla yürüyor. Bu süreçte de çok badireler atlatıldı. Çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu ülkenin evlatları büyük bir özgüvenle bu ülkeyi geleceğe taşımak için canlarını ortaya koydular.

Şimdi Türkiye yeni bir hükümet ve yürütme sistemine kavuşuyor. Yürütme bir ülkenin lokomotifidir. Yürütmenin vizyonu ülkenin vizyonudur, ülkenin geleceğini planlar, ülkeyi dünya süper ligine taşıyan en büyük lokomotif yürütmedir. Ülkemizdeki sağlanan istikrarın sağlam bir zemine bağlanması için yeni sistem çok önemli.”

Cuma günü çok önemli bir misafirimiz var. Kendini aziz milletimize adayan Sayın Cumhurbaşkanımızı misafir edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı hepimizin misafiri. Cuma namazı sonrası Müftülük meydanında misafirperverliğimizi en iyi şekilde gösterelim. Tüm hemşerilerimizi davet ediyorum. (ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...