Ciddi mücadeleyle bu iş biter

Ciddi mücadeleyle bu iş biter

Partisinin programları nedeniyle 3 gündür Kahramanmaraş’ta bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici kolluk kuvvetlerinin terör örgütlerine yönelik operasyonlarını sonuna kadar desteklediklerini, bu dönemde terör örgütünün tüm unsurlarına karşı verilen kararlı mücadelenin terörün sonunu getireceğini söyledi.

26 Aralık 2016 - 07:54

Partisinin Kahramanmaraş İl Başkanlığı kongresinde konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici hükümetin terörün tüm unsurlarına karşı yaptığı mücadeleyi gururla izlediklerini, terör örgütünün ikinci kandil yapmak istediği Şengal’ı da PKK’nın başına yıkması gerektiğini belirtti.

1984 yılında PKK’nın kuruluş sırasında ‘üç beş çapulcunun bir araya gelmesi ve bundan bir şey çıkmaz’ denilerek bir şey yapılmadığını hatırlatan Destici; “yılanın başını küçükken ezmek gerekirdi. 32 yıllık süreçte binlerce şehit verdik on binlerce vatandaşımızı kaybettik. 32 yıllık süreçte ciddi mücadelede yapıldı, mücadelelerde esneklikte yapıldı. Eğer terörün tüm silahlı, ekonomik, dış destekli tüm unsurlarına karşı ciddi şekilde mücadele verilseydi terör sorunu 32 defa biterdi. Şimdi ciddi şekilde terörün tüm unsurlarına karşı mücadele veriliyor. Biz bundan memnunuz ve gururluyuz. Bu mücadele kararlıkla devam ederken, Suriye’de PYD’ye karşı da aynı mücadele verilmesini istiyoruz. İkinci Kandil yapılmak istenen Şengal’i de Kandil’i de PKK’nın başına yıkmalarını istiyoruz.” Dedi.

BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun amcası Avrupa Türk Birliği Federasyonu Başkanı Erol Yazıcıoğlu’da yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Köln’de yapılan birlik beraberlik toplantısına davet edildiğini ve Avrupa’daki STK’lardan sadece ikisinin katıldığını söyledi. Yazıcıoğlu Avrupa’da milli değerlerin yaşatılmasının farklı olduğunu dile getirerek nerede olunursa olunsun Müslüman Türk olarak yaşamaları gerektiğini söyledi.

BBP’nin tek liste ile gidilen İl kongresinde güven tazeleyerek yeniden İl Başkanı seçilen Hasan Kızıldağ da 24 yıldır her kaotik dönemlerin tamamında partisinin meydanlarda olduğunu söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminde de meydanlara indiklerini de hatırlatan Kızıldağ; “buradan kimlerin nerelerde saklandığını söylemeyeceğim. Yaşımın yettiği kadar 28 Şubat, 28 Nisan e-muhtıra ve 15 Temmuz alçakça yapılan darbe girişiminde meydanlardaydık. Partimize kurulduğu günden bu yana devlet tarafından yapılan birçok operasyonla karşı karşıya geldik, yapılan tüm iftira kampanyalarından alnımızın akıyla çıktık ve yine çıkacağız” dedi.

Clarion otelde yapılan il kongresine BBP Genel Başkanı Destici’yle birlikte BBP’nin çevre illerdeki il başkanları ile çok sayıda partililer katıldı.

 

KARARLILIKLA DEVAM ETMELİ

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, “32 yıl önce kurulan PKK’nın o dönemde başı ezilseydi bugün bu bedeller ödenmeyecekti. Bugün PKK’nın tüm unsurlarına karşı verilen mücadeleden memnunuz ve gururluyuz” dedi.

Partisinin Kahramanmaraş İl Başkanlığı kongresinde konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici konuşmasının büyük bir bölümünü terör örgütleriyle yapılan mücadeleye ayırdı. 32 yıldır PKK saldırıları sonucu binlerce şehit verildiğini ve onbinlerce vatandaşın da hayatının kaybettiğine değinen Destici bugün kolluk kuvvetlerinin terör örgütünün tüm unsurlarıyla ciddi bir şekilde mücadele ettiğine dikkat çekti.

 

CİDDİ MÜCADELE VERİLSEYDİ 32 DEFA BİTERDİ

Avrupa Türk Birliği ve Alperen Ocaklarının programı nedeniyle 3 gündür Kahramanmaraş’ta bulunan Destici, “1984’te başlayan bu hain girişim 32 yıldır devam ediyor. 32 yıldır terör örgütünün saldırılarıyla binlerce şehit verdik onbinlerce vatandaşımızı da kaybettik. Bu süre zarfından ciddi mücadeleler oldu, mücadelelerin hafiflediği zamanlar oldu, müzakereler oldu. Fakat 32 yıldır tüm unsurlarına karşı ciddi mücadele verilseydi bu illet 32 defa biterdi. 1984 yılında kurulurken ‘üç beş çapulcudan ibaret, ne yapabilirler ki?’ denilmeseydi, yılanın başı küçükken ezilseydi bugün bu noktaya gelinmezdi. Bugün bu bedeli millet ödüyor, ödemeye de devam ediyor.

 

BU İŞİN BİTECEĞİNİN YOL HARİTASINI GÖSTERMİŞTİK

Biz zamanında, PKK’nın tüm ayaklarına, silahlı, ekonomik, dış desteklerine karşı ciddi mücadele verilseydi bunun biteceğini, müzakere ederek el tutuşarak bu işin bitmeyeceğini söylemiştik. Kolluk kuvvetlerinin mücadelesinden bugün memnunuz, gurur duyuyoruz. Terör örgütünün tüm unsurlarına karşı verilen bir mücadele var. Bu mücadele de kararlılıkla devam etmeli, kararlılıkla devam ettiği sürece de bu iş biter. Ama Kandil’de orada durmamalı, Sincar’ın yeni Kandil’e dönüşmesi engellenmeli. PKK’yla nasıl mücadele ediliyorsa PYD ile da ayın mücadele edilmeli, Kandil ve Şengal onların başına yıkılmalı. Fırat Kalkanı operasyonunda İŞİD’le nasıl mücadele ediliyorsa PYD ile de aynı mücadele edilmeli, hemen Suriye sınırında özerk bir bölgeden söz edilmemeli. Fırat’ın doğusuyla batısı aynı sayılmalı ve iki bölgeden de PYD temizlenmeli. Geçmişten beri Büyük Birlik Partisi olarak terörle mücadelenin yanında olduğumuzu söylemiştim ve olmaya da devam edeceğiz.” Diye konuştu

 

HER TÜRLÜ DARBE GİRİŞİMİNİN KARŞISINDAYIZ

Yaşanan 15 Temmuz darbe girişimine de dikkat çeken Destici BBP olarak her zaman milli iradeye, seçilmiş hükümete ve demokrasiye nereden gelirse gelsin her türlü müdahalelere karşı olduklarını söylediklerini hatırlattı. Desteci 15 Temmuz gibi darbe girişimlerine de karşı çıkmaya devam edeceklerini bildirdi.

Türkiye’nin sadece güvenlik problemi olmadığını bunun yanında; ekonomide, eğitimde temel problemlerin de olduğunu dile getiren Destici şöyle konuştu; “bugün eğitimde, ekonomide temel problemlerimiz çözülmüş değil. Bunların yanında iyi yapılan projeler var mı? Tabiki var, Avrasya Tüneli, 3’üncü köprü, yollar gibi iyi hizmetler var ama bunlar temel problemlerimizin üzerine örtmez.

Türkiye bütçesi geçtiğimiz günlerde 645 milyar TL olarak onaylandı. Bunun karşılığında gelir ise 597 milyardır. Kafadan açık veriyoruz. Bunun yanında hükümet bu yıl faize 70 milyar TL para ödedi. Yatırım olarak ayırdığı kaynak bile faiz tutarından az. Bu faiz de sizin cebenizden ödeniyor. Türkiye’nin zengin yeraltı kaynakları yok ama gelirin yüzde 78’i dolaylı vergilerden. Yani akaryakıt, tekel ürünleri üzerinden alınan vergilerdir. Hükümetin ekonomiyi iyi yönetmesi gerekir. Şimdi tasarruftan söz ediliyor. Önce tasarrufu devlet yapmalı, lüks yaşamdan kaçınmalıdır, mütevazi bir hayat yaşamaları gerekir.

 

ASGARİ ÜCRET 1.800 TL OLMALI AMA;

Asgari ücretlinin beli bükülmüş durumda, asgari ücretli ücretinin bin 600 TL’ye çıkmasını istiyor. Biz ise bin 800 TL’ye çıkmasını istiyoruz. Buna işveren karşı çıkabilir fakat asgari ücretlinin üzerindeki vergi yükünün kalkmasını istiyoruz. Hükümet eğitim problemini de çözmeli. Eğitim problemi tamamen çözüldüğünde ne ekonomik sıkıntılardan ne terör sıkıntılarından söz edilmez.”

BBP’nin Merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Avrupa Türk Birliği Federasyonu Başkanı Erol Yazıcıoğlu da yaptığı konuşmada Avrupa’nın Köln kentinde 15 Temmuz sonrası yapılan birlik ve beraberlik mitingine dikkat çekti. Avrupa’daki onlarca sivil toplum örgütünün davet edildiği mitinge kendileriyle birlikte sadece Atatürkçü Düşünce Derneğinin katıldığını belirten Yazıcıoğlu diğer STK’ların Avrupa’nın baskısından korktukları için gelemediklerini söyledi.

Tek liste ile gidilen kongrede güven tazeleyerek yeniden başkan seçilen Hasan Kızıldağ ise partilerinin kurulduğu 24 yıldır Türk İslam Coğrafyasındaki kardeşlerinin dertleriyle dertlenmekten başka bir şey yapmadıklarını söyledi.

 

24 YIL BOYUNCA HAKKI VE HAKİKATI HAYKIRDIK

Kızıldağ şöyle konuştu; “Ortaokuldayken kalbime düştüğü Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun kurduğu BBP’sinin 29 Ocak 2017’de 24. Kuruluş yıl dönümü olacaktır. Bu 24 yıl içerisinde aziz milletimizin, İslam coğrafyasındaki kardeşlerimizin derdinin ve davasının mücadelesinin vermesinden başka bir şey yapmadık. Hiçbir menfaate tenezzül etmeden 24 yıl boyunca hakkı ve hakikati haykırdık ve haykırmaya devam edeceğiz.

24 yıldır ülkemizde kaoitik sürecin tamamında, 28 Şubat sürecinde, 28 Nisan Muhtırasında, 15 Temmuz alçakça yapılan darbe girişiminde meydanlarda biz olduk. Kimlerin burada nerelerde saklandığını söyleyecek değilim. Darbecilere karşı Avrupa’da birlik ve beraberlik mesajı vermek adına tüm sivil toplum örgütleri aranıyor. Köln’de yapılacak toplantıya sadece Avrupa Türk Birliği Federasyonu ve Atatürkçü Düşünce Derneği katılıyor. Diğerleri Avrupa ülkelerinden sıkıyı görünce saklandılar ve işin garip tarafı federasyon başkanımızın konuşması bile TV’lerden verilmiyor.

 

ALÇAKÇA İFTİRALARDAN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKTIK

Partimiz kurulduğu günden bu yana devlet tarafından partimize karşı yapılan birçok operasyonlarla karşı karşıya kaldık. Tam uçağımızın önü kalktı, tam partimiz bir sıçrama yapacakken karşımızda alçakça bir hadise çıkarttılar. Yok Hrand Dink cinayeti, yok Sivas Madımak olayı, yok danıştay saldırısı gibi bize atılan alçakça itiraflar içerisinden alnımızın akıyla çıktık. Bu dönemde de atılan alçakça iftiralar karşısında adam gibi dururuz, bu alçakça iftiraların altından da alnımızın akıyla çıkarız. Altın çamura düşse de altındır ve değeri düşmez.

Partimize çeşitli yaftalar vurulabilinir, buradan söylüyorum, partimizin genel başkanının PKK’nın siyasi uzantısı HDP’lilerle yan yana gelmiş, PKK’ya türkü bestelemiş ve içerisinde ‘10 imansız komando’ sözcüğü bulunan Şivan Perver’le yan yana gelmiş, Uygur Türklerine zulüm yapan Çin Hükümetinden devlet nişanı alırken çekilmiş, Okyanus ötesine gimişliğiyle ilgili tek bir kare fotoğraf bulamazsınız. Bu partinin genel başkanını ancak Kudüs’te, Bosna’da, Çeçenistan’da görürsünüz, Türk İslam Coğrafyasında görürsünüz. Aslı astarı olmayan alçakça iftiralarla yaftalayamazsınız.”

BBP’nin Kahramanmaraş İl Kongresine BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Ünsal Karabulut, Haşim Yanar, Avrupa Türk Birliği Federasyonu Genel Başkanı Erol Yazıcıoğlu, Alperen Ocakları Genel Başkanı Murat Arslan, MKYK Üyesi İbrahim Alagöz, BBP Osmaniye İl Başkanı İsmail Gümüş, Adana İl Başkanı Ahmet Şahin, Gaziantep İl Başkanı İhsan Kaya, Hatay İl Başkanı Nevin Zeytineli, Sivas İl Başkanı Uğur Bulut, Afyon İl Başkanı Cemil Çoker, Merhum Lider Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...