Darüşşafaka Kahramanmaraş’taydı

Darüşşafaka Kahramanmaraş’taydı

Darüşşafaka Eğitim Kurumları 3 Nisan’da Kahramanmaraş Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde sınav tanıtım toplantısı düzenledi.

09 Nisan 2017 - 07:04

Türkiye’de 154 yıldır eğitimde fırsat eşitliğinin sembolü olan Darüşşafaka Eğitim Kurumları eğitimle yaşamları değiştirmeye devam ediyor. 28 Mayıs’ta gerçekleşecek 2017 giriş sınavıyla ilgili tanıtım toplantısı 3 Nisan’da Kahramanmaraş Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapıldı.

Kuruluşunun 154’üncü yılında kapılarını yeni öğrencilerine açmaya hazırlanan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 2017 yılı giriş sınavının tanıtım toplantılarına başladı.

Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara tam burslu ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2017 giriş sınavı, 28 Mayıs Pazar günü saat 10.00'da Türkiye'nin 21 ilinde düzenlenecek. Darüşşafaka sınav tanıtım toplantılarından biri de Kahramanmaraş’ta yapıldı. Babası ya da annesi hayatta olmayan öğrencileri, velilerini ve öğretmenlerini Darüşşafaka ile tanıştırmayı amaçlayan toplantı, 3 Nisan saat 10.00’da Kahramanmaraş Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapıldı.

Kaliteli ve eşit eğitim misyonu ile her çocuğun iyi bir eğitimi hak ettiğine inanan Darüşşafaka Eğitim Kurumları 1863 yılından bu yana bağışçılarıyla birlikte, hayatlarında önemli bir kayıp yaşayan başarılı öğrencileri hayallerine kavuşturuyor.

 

SAYILARLA DARÜŞŞAFAKA EĞİTİM KURUMLARI

Bugün Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda Türkiye'nin 70 ilinden sınavla seçilmiş 953 babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz, yetenekli öğrenci eğitim görüyor. Yaklaşık 100 yıl boyunca sadece erkek çocuklarını kabul eden, kapılarını 1971’de kız öğrencilere de açan Darüşşafaka’da bugün kız-erkek öğrenci sayıları birbirine çok yakın.  Öğrencilerin yüzde 58’i İstanbul dışından, yüzde 42'si ise İstanbul'dan geliyor. 

 

NEDEN DARÜŞŞAFAKA?

Bütün aileler çocuklarının iyi bir eğitim almasını, başarılı olmasını, mutlu yaşamasını, ailesine ve ülkesine yararlı olmasını ister. Darüşşafaka babası ya da annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklara parasız ve yatılı bir eğitim fırsatı sağlıyor.

Ülkemizin bütün çocuklarının iyi bir eğitim alma hakkı olduğunu düşünen hayırsever kişiler tarafından 1863’te kurulan Darüşşafaka, her yıl sınavla seçtiği öğrencilerin eğitim, sağlık, beslenme, barınma ve giyim gibi tüm gereksinimlerini karşılamakta, onları en iyi biçimde yetiştirerek liseden mezun etmektedir. Darüşşafaka Lisesi’ni bitiren öğrenciler, İngilizce bilen, bilgisayar kullanabilen, bir müzik aleti çalabilen, spor yapan, çok okuyan, bilgili gençler olarak üniversiteye başlıyor. Darüşşafaka, başarılı öğrencilerini üniversite eğitimleri süresince de burs vererek destekliyor.

 

DARÜŞŞAFAKA'DA ÇOCUKLAR

- Çağdaş teknolojiyle donanmış derslik ve laboratuarlarda, bilgisayar destekli eğitim görür.

- Tam donanımlı zengin kütüphaneden yararlanır.

- Türkçeyi ve İngilizceyi doğru ve düzgün kullanmayı öğrenir.

- Açık/kapalı spor alanlarında basketbol, futbol, tenis oynar; yüzme öğrenir; jimnastik yapar.

- Büyük ve görkemli tiyatro salonunda gösteri izler, gösteri yapar.

- İstediği, yetenekli olduğu bir müzik aletini çalmayı öğrenir.

- Sağlık hizmetlerinden yararlanır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...