Hastaneden sandığa demokrasi hizmeti!

Hastaneden sandığa demokrasi hizmeti!

Sağlık Bakanlığının talimatıyla seferber olan Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü, ortak bir çalışma ile oy kullanmak isteyen ancak yatarak tedavisi süren yaklaşık bin kişiyi referandum günü sandığa taşıyacak.

14 Nisan 2017 - 16:40

HASTALAR DEMOKRATİK HAKKINI KULLANABİLECEK

Demokratik bir hak olan oy kullanma işleminin, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda sekteye uğramaması için çalışmalara başlayan Sağlık Bakanlığı, illerdeki sağlık kurumları aracılığıyla yatarak tedavisi süren hastalara taşıma hizmeti verecek. Sağlık Bakanlığı’nın direktifleri doğrultusunda hastanelerde yatan ve evde sağlık hizmeti alan vatandaşlardan Pazar günü oy kullanmak isteyenlerin taleplerini aldıklarını belirten Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Semih Yancar, Kahramanmaraş’ta kamu hastanelerinde yatan yaklaşık 450 kişiye taşıma hizmeti verileceğini bildirdi. Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olan ve evde sağlık hizmeti gören yaklaşık 550 kişinin de katılımıyla Pazar günü sandığa bin kişi taşınacak.

HASTALAR SANDIĞA GİTMEKTE KARARLI

Kamu hastanelerinde Pazar günü için yatarak tedavilerini sürdürecek olan vatandaşların neredeyse hepsinin sandığa gitmekte kararlı olduğunu ifade eden Genel Sekreter Semih Yancar, uygulamanın; vatandaşlarımızın demokratik hakkı olan oy kullanma işlemini kolaylaştıracağını söyledi. Yancar, şöyle konuştu: “Hastanelerimizdeki servisler dolaşıldı. O zamana kadar yatarak tedavi görebilecek olanlara soruldu. Bunlardan 450 kişi, ben oy kullanmak istiyorum dedi. Hekimlerle de görüşülerek bu sayıya ulaştık. En azından bu 450 kişi tarafımızca, Kamu Hastaneleri tarafınca taşınacak. Bu bizim kamu hastaneleri olarak yaptığımız bir çalışma! Bir de Halk Sağlığında 3 bin 600’e yakın evde sağlık takipli hastalarımız var.”

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Semih Yancar, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda; oy kullanma hakkı olan, seçmen kâğıdı gelmiş, nüfus cüzdanı yanında olan ve oy kullanma talebinde bulunan tüm hastaların, ücretsiz olarak sorunsuzca hastaneden alınarak ilgili okulda oyunu kullanabileceğini söyledi.

Yancar, şöyle konuştu: Sağlık Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Pazar günü referandum sürecinde hem hastanelerde yatacak olan hastalarımıza hem de evde sağlık hizmeti alan hastalarımız için İl Sağlık Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı ve Müdürlüğümüz ve Genel Sekreterliğimiz tarafından bir organizasyon şeması oluşturuldu. Öncelikle bizim, kamu hastaneleri olarak bin 650’nin üzerinde yatağımız var. Yatan hastalarımızın sayısı ise şu anda bin 250 bandında! Tabi bu hastalarımızın hepsi Pazar gününe kadar tedavi olmayacak; bir kısmı referandum gününe kadar taburcu olmuş olacak. Ama şu an itibariyle yaptığımız bir çalışma ile diğer ilçe hastanelerimiz de dâhil olmak üzere 450 kişiden hastanede yattığı süre içerisinde oy kullanma talebi geldi. Biz de bu 450 tane hastayı 33 araçlık bir ekiple hastaneden alıp; oylarını salimen kullandırtıp tekrar hastanede yatarak tedavilerine devam ettireceğiz.”

İLÇELERDE DE TAŞIMA HİZMETİ VERİLECEK

Taşıma hizmetinin ilçe merkezilerinde de yapılacağını bildiren Yancar, şu açıklamalarda bulundu: “Süreç hem şehir merkezinde hem de ilçe hastanelerimizde başhekimlerimiz tarafından takip edilmekte! Yine bu süre içerisinde ek hastanelerde yatan hastalar olursa ya da taburcu olan hastalar olursa ona göre bu sayılar artıp azalabilir. Ama tüm vatandaşlarımızın demokratik hakkı olan oy kullanma hakkını kolaylaştıracak ve bu hastaların hastanede yattığı dönem içerisinde en azından bu haktan mahrum kalmaları engellenmiş olacak. Bu iş için görevlendirilen araçların hepsi ambulans değil. Kimisi normal ambulans statüsünde Sağlık Müdürlüğümüzün de desteklediği, kimisi mavi şeritli ambulans denilen hasta taşıma araçlarımız kimisi de hastanelerimizdeki mevcut hizmet araçlarının tüm araçlar seferber edildi. Bunlarla da daha çok yürüyebilen ama bir destekle oy kullanmaya gitmesi gereken vatandaşlarımızı taşıyacağız.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...