‘Hem futbolda hem ekonomide hedefim var’
Reklam

‘Hem futbolda hem ekonomide hedefim var’

24 Haziran seçimlerinde MHP’den 3’ncü sıra milletvekili adayı seçilen ancak Meclis’e giremeyen Fatih Mehmet Ceyhan, tekrardan tekstil ve Kahramanmaraşspor’un başına döndü. Ekonomik alanda büyük hedeflerinin olduğunu ifade eden Ceyhan, Kahramanmaraşspor’un borcunu düşürdüklerini söyledi.

16 Ağustos 2018 - 03:54

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Hükümeti seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden 3’ncü sıra adayı olan ve seçim süreci boyunca tabiri caizse arı gibi çalışan Fatih Mehmet Ceyhan, seçimlerin bitmesinin ardından tekrar kendi işine döndü. Tekstil firmasının sahibi olan ve Kahramanmaraşspor’un başkanlığını yapan Ceyhan, her iki alanda da hedeflerinin olduğunu söyledi.

2010 yılında kurdukları ARMEN firması ile birlikte tekstil alanında büyük başarılar elde etmek istediklerini söyleyen Ceyhan, “Biz ARMEN Tekstil olarak 2010 yılında faaliyete geçmiş bir firmayız. Hedefimiz yurtdışında tekstil piyasasında söz sahibi olmak. Özellikle yurtdışındaki bilinen firmalara kendi ürettiğimiz kumaşları satmaktır. Bu noktada hangi markalara iş yapıyorsunuz derseniz, Benetton, Versace ve Diesel’e kumalar satmaktayız. Bizim İtalya’da ve Rusya’da depolarımız var. Ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışan, toplam 50 kişilik bir ekibiz. Türkiye ihracat rakamlarında 2016’da 26’ncı sırada iken 2017 verilerinde 24’üncü olduk. Hedefimiz ise 100 milyon dolarlık ihracat yapmaktır. Şu anda bu hedefin yaklaşık yüzde 50’sini gerçekleştirdik” dedi.

‘SATIŞ AĞIMIZI GELİŞTİRECEĞİZ’

Tekstil alanında Kahramanmaraş için marka olmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını dile getiren Ceyhan, bu konuda şunları dile getirdi: “Kahramanmaraş’taki tekstil firmalarının yüzde 99’u kendi sermayelerini ve düzenini oturtmuş firmalar. Dolayısıyla bazı ekonomik krizler olsa da iç yapılar sağlam olduğu için bu durumları az zararla geçiriyorlar. Biz her zaman dedik, yine diyoruz. Bu ülke dolarla kurulmadı ki dolarla yıkılsın. Anadolu insanı sürekli mücadele içinde olmuştur ve buna da bir çözüm bulacaktır.  Şimdi biz Avrupa’da satış ağımızı geliştirmek istiyoruz. Ondan sonraki hedefimiz markalaşmak olacaktır. ARMEN olarak Kahramanmaraş’ta bu markayı oluşturmaktır. Bu yılın sonunda ARMEN Tekstil olarak markalaşma adına önemli çalışmalar yapacağız. Projelerimiz devam ediyor.  Türkiye’nin üzerinde ekonomik bir baskı söz konusu. Ama bizi kesinlikle yıpratamazlar. Hepimiz aynı gemideyiz ve bu gemi batarsa hepimiz batarız. Hep birlikte çalışarak ve birlik olarak oluşan sıkıntıları aşacağız.”

‘GENÇLER MEMLEKETLERİNDE İŞ YAPSIN’

Son yıllardaki yaşanan genç işçi sıkıntısı hakkında bilgiler veren Ceyhan, üniversite okumak için farklı yerlere giden gençlere destek olunması gerektiğini dile getirdi. Ceyhan, şöyle konuştu: “İnsan kaynakları bakımından büyük sıkıntılarımız var. Kahramanmaraşlı olup da Kahramanmaraş’ta okumayan gençler artık şehrimize gelmek istemiyor. Türkiye’de her yıl eğitim politikası değişti ve olmadı. Bu aslında makro bir proje. Bunların Ankara’da çözüme kavuşturulması gerekiyor. Ama bizim bu aşamada yurtdışında veya şehir dışında okuyan Kahramanmaraşlı gençlere estek vermemiz gerekiyor ve memleketine hizmet etmesine yardımcı olmamız gerekiyor. Ama maalesef büyük bir genç kısım İstanbul gibi büyük şehirlerde bulunan üniversitelere gidiyor ve tekrardan memleketine dönmüyor. Bu algıyı gençlerimize aşılamamız gerekiyor ve gelip memleketlerinde iş yapabilsinler.”

‘KAHRAMANMARAŞSPOR BU ŞEHRİN MARKASIDIR’

Bu yıl Kahramanmaraşspor’un 50’nci kuruluş yıldönümü olduğunu aktaran Ceyhan, şunları kaydetti: “Bu yıl Kahramanmaraşspor’un 50. Kuruluş Yıldönümü. İnşallah bu 50. yılda takımımız bu sezon iyi bir yerde olması lazım. Bunun için belirli çalışmalarımız var ve yeni bir oluşum ile alakalı çalışmalarımız olacak. Bu takımın önümüzdeki yıllarda üst liglere çıkması gerekiyor. Biz şu an kendi imkanlarımla bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Bize verilen sözler var. Bu sözler ne derecede gerçekleşir bilmiyorum ama buna ihtiyacımız var. Biz takım olarak ilk kampı 3 Ağustos’ta bitireceğiz. Bu noktada takımımız iyi bir çalışma gerçekleştiriyor. Yeni sezon için nokta transferler yapmaya çalışıyoruz ki bu doğrultuda takıma kazandırdığımız isimler var. Transferde aceleci olmak istemiyoruz ve bu yönde ağır ağır hareket etmek istiyoruz. İnşallah takıma 4 ila 6 arası transfer yapmak istiyoruz. Eğer şehirden beklediğimiz maddi ve manevi destekler oluşursa iyi yerlere geleceğimizi düşünüyoruz. Kahramanmaraşspor bu şehir için bir değerdir. Bu takıma herkesin destek çıkması gerekiyor. Kimi sponsor olacak, kimi maça gelecek ve kimi dualar edecek. Kahramanmaraşspor şehrimizi tanıtan en büyük unsurların başında geliyor. Bir üst lige çıkmamız dahilinde bu şehrin çehresi değişecek, şehir kalkınacak, yöresel ürünler Türkiye’ye yayılacak. Bu şehri en kısa zamanda TFF Birinci Lig’e daha sonra Süper Lig’e çıkarmamız gerekiyor. Bugün Akhisar, Alanya Süper Lig’de boy gösterirken Kahramanmaraş gibi bir şehrin zaten çoktan bir üst ligde olması gerekiyor. Ben şunu anlamıyorum, neden bu şehirde spora bir sevimsizlik söz konusu?”

‘BORCUMUZ AZALARAK DEVAM EDİYOR’

Bu yıl 12 Şubat Stadı’nda kadınlara yönelik bir tribün oluşturduklarını ifade eden Ceyhan, “Biz tribünlerde küfrü önledik. 12 Şubat Stadı’nda ise Şeref Tribünü’nün sol tarafında bulunan bir yeri kadınlarımız için ayırdık. Yeni sezonda kadın taraftarlarımızı maçlara bekliyoruz. Şu an ciddi bir kadın seyirci potansiyelimiz var. Onlara da stadın en güzel yerinde tribün ayırdık. Oraya gelip çocukları ile birlikte güzel bir şekilde maçları takip edebilirler” diye konuştu. 4 yıl önce Kahramanmaraşspor’un borç batağında olduğunu da aktaran Ceyhan, “Ben bu kulübü 4 yıl önce aldığımda yaklaşık 8 buçuk milyon Lira bilinen borcu vardı. Bilinmeyen rakam ile bu oran 10 milyon Lira’ya yükseldi. Şu an bu borç 1 ila 2 buçuk milyon Lira’ya kadar düşürdük. Bu yıl mali yönden doğru hamleler yaparsak eğer öbür sezon borçlar sıfırlanacak. Bu konu mali yönden ciddi bir başarıdır. Yani sadece TFF’den ve Spor Toto’dan gelen gelirlerle bu borçları azaltmak oldukça önemli bir başarıdır. Sahada çok fazla sportif başarılar elde edemesek de kulübün yakasına yapışan ciddi bir sorunu halletme aşamasına geldik. SSK ve Maliye ile de sorunlarımızı bitirdik. Kulüp çalışanlarımızın ve futbolcularımızın sigortalarını da yerinde ve zamanında nakit olarak ödediğimiz için sigorta kurumumuzdan teşvikler alıyoruz. Şu an kulübün tüm olanakları kontrol altında bulunuyor” dedi.

‘KAHRAMANMARAŞLI GENÇLER KAHRAMANMARAŞSPOR’A SAHİP ÇIKSIN’

İşini severek yaptığını aktaran Ceyhan, şunları dile getirdi: “Ben işimi severek yapan bir insanım. Bu yüzden başarılar elde etmeye çalışıyorum. Helal ekmek kazanmaktan önemli bir durum var mıdır? Hem kendi aileme faydalı olurken, hem de memleketime faydalı olmaya çalışıyorum. Bunlar beni her zaman motive ediyor. Spor ise benim en çok sevdiğim bir alan. Kulübümüzün altyapısında yüzlerce genç var ve bu gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak için ellerimizden gelen tüm gayretleri gösteriyoruz. Sporun Kahramanmaraş’taki karşılığı Kahramanmaraşspor ise bu işi de en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Kahramanmaraşlı gençler öncelikle Kahramanmaraşspor’a sahip çıkması gerekiyor. Önce şehrin takımını tutacaklar daha sonra İstanbul takımlarını tutacaklar. Bunu yapmadıkları zaman iş karışmış olur. Önce can sonra canan olacak. Gençlere her zaman söylüyorum değerlerimize sahip çıkalım. Gençler elinin altındaki değeri yükseltemezse zaten elin adamı gelir o değeri bakır eder. İnşallah gençlerimiz bu noktada tribünlere gelerek takımlarına destek olurlar. Şehrin gençleri takımlarına en kötü gününde destek olması gerekiyor. Yoksa iyi günde destekçimiz çok olur. Ben geçen Büyükşehir Belediye Başkanı ile bir görüşme gerçekleştirdim ve yaz spor okullarındaki yetenekli sporcuları takıma kazandırmak istiyoruz. Yaz spor okulları büyük bir proje. Ama bu projenin bir finali yok. Geçen yıl futbol branşında 8 bin çocuk katılmış. Bunu ben Kahramanmaraşspor olarak tarayamam öyle bir gücüm yok. Ama belediye bunu gerçekleştiriyor. Belediye tarafından çalıştırılan antrenörler ise bu yetenekli çocukları belirleyerek takımımıza kazandırması gerekiyor.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”