Kentteki şantiyeler yükseliyor

Kentteki şantiyeler yükseliyor

Uyguladığı dev projelerle Kahramanmaraş’ı şantiyeye çeviren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şehir içi trafiğine neşter vurdu. Trafik ışıklarını sevmeyen bir belediye başkanı görüntüsü çizen Erkoç, Karamanlı Kavşağı projesinin ardından Anadolu Lisesi kavşağına da uygulanan proje ile trafik ışıklarını tarihe gömecek.

18 Mayıs 2017 - 16:24

TRABZON CADDESİ YAYALAŞIYOR

Kent merkezi için hayati önem taşıyan Hükümet Konağı-Kale Arası yayalaştırma çalışmalarına geçtiğimiz günlerde başlandı. Şehrin kalbinin yayalaştırılarak araç trafiği ile ortaya çıkan gürültü kirliliğinin de azaltılmasının hedeflendiği proje, Valilik Bahçesine yapılacak olan gölet ile başlıyor. Bisiklet yolunun da ilave edildiği güzergâh üzerinde özel yaya yürüyüş de yolları bulunuyor. Yol üzerinde araç sahiplerinin en büyük problemi olan otopark sorunu da eş zamanlı faaliyete geçecek olan bin araçlık Arasa Otoparkıyla çözüme kavuşturulacak. Projenin hayata geçmesiyle aydınlatmasından, yer döşemelerine, oturma alanlarından yaşam alanlarına kadar modern bir yapıya kavuşacak olan Trabzon Bulvarı, şüphesiz Maraş halkının göz bebeği olacak.


KARAMANLI’YA TÜNEL GELİYOR

Kent trafiğini rahatlatmak ve ulaşım alanında sorunları kökten çözmek için iddialı projelere imza atan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, “Karamanlı Köprülü Kavşak” projesini hayata geçiriyor. Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan proje için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Bir an önce çalışmalarına başlanacak olan proje ile trafik ışıkları tarihe karışacak. Şehrin ulaşım sorununu çözüme kavuşturmada kararlı olan Büyükşehir Belediyesi, inşa ettiği yeni bulvarlar ve kavşaklardan sonra trafiğin en çok tıkandığı güzergâhlardan biri olan Karamanlı Kavşağı’nı çift şeritli gidiş dönüş tüneli ile destekliyor. Projenin tamamlanmasıyla sürücüler, ulaşımlarını daha hızlı, daha zahmetsiz ve daha konforlu sağlayabilecekler.


 ŞEKERDERE TRANSİT YOL OLACAK

Uyguladığı dev projelerle Kahramanmaraş’ı şantiyeye çeviren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şehir içi trafiğine neşter vurdu. Karamanlı Kavşağı projesinin ardından Anadolu Lisesi kavşağı için geliştirilen proje ile Şekerdere transit bir yol haline geliyor. Kamuoyu ve sürücüler nezdindeki adı da Çukurova Anadolu Lisesi kavşağı olarak bilinen, trafik akışının en yoğun olduğu, kentin en hareketli kavşağı, nihayet alt ve üst geçitlerle rahatlayacak. Proje ile Şekerdere güzergâhından Yatılı Bölge’ye mecburi tek yön olacak. Yatılı Bölgeden Necip Fazıl Kültür Sitesi arası da tek yön hizmet verecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç’un seçim beyannamesinde de yer alan projenin ihalesi yapıldı. 



YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...