Maraş’ta 21 bin öğrenci TEOG sınavına girdi!

Maraş’ta 21 bin öğrenci TEOG sınavına girdi!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ikinci dönem merkezi ortak sınavların ilk oturumu dün yapıldı. Sınavda Kahramanmaraş’tan 21 bin öğrenci ter döktü.

27 Nisan 2017 - 13:54

Dünkü oturumda öğrenciler Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden toplam 60 soruya cevap verdi. Sınavın bugün saat 09.00’da başlayacak olan ikinci oturumunda ise Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil derslerinden toplam 60 soruya daha cevap verecek.

Birinci dönem TEOG sınavına göre öğrencilerin çok zorlanmadığını belirten Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, okullardan edindiği izlenimlere göre ikinci dönemde okulların başarı puanlarının 8 ile 10 arasında artış gösterebileceğini söyledi.

Öğrencilere heyecanlanmamaları yönünde telkinde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Akkurt, sınava giren öğrencilere başarılar diledi. Öğrencilerin heyecanlanmadan soruları dikkatli okumaları halinde çabalarının karşılığını alacaklarını kaydeden Akkurt, “Yarınlarımızın teminatı olan öğrencilerimizin, uzun bir hazırlık döneminde azim ve çaba ile hazırlandıkları bu sınavda, başarılı olacaklarına inanmaktayım. Öğrencilerimizi yetiştiren, onlara emek ve destek veren tüm öğretmenlerimize ve ailelerine teşekkür ediyor, sınava girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi. Sınav günü sessizliğin önemine değinen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Kahramanmaraş halkına şu mesajı verdi: “Değerli Kahramanmaraşlılar; sınav saatlerinde gürültü yapılmaması, korna çalınmaması, iş makinaları ve gürültü çıkartan diğer hususlardan kaçınılması öğrencilerimiz için önem arz etmektedir.”

Yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 22 okulda düzenlenecek sınavlara, 1 milyon 185 bin 328 öğrencinin katılacağı öngörülüyor. (HABER: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x