Maraş’ta bin 44 kişi görevden alındı!

Maraş’ta bin 44 kişi görevden alındı!

Olağanüstü Hal kapsamında kamu personeline ilişkin alınan tedbirlere dair 672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile görevden alınanların listesi yayımlandı. Listede Kahramanmaraş’tan bin 044 kişi var.

03 Eylül 2016 - 08:09

BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU ÖĞRETMEN

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ne yönelik operasyonlar kapsamında örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle Kahramanmaraş’ta da görevden alınanların büyük çoğunluğunu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde çalışanlar oluşturdu. Kahramanmaraş’ta görevden alınan bin 044 kişiden 907’si MEB’de çalışıyordu. 63 kişi Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve SGK gibi kurumlarda; 53 kişi Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlar ile üniversitelerde; 21 kişi de Gıda Tarım, Gümrük, İçişleri ve Maliye Bakanlıkları ile Gelir İdaresi Başkanlığı’nda çalışanlar arasında yer alıyor.

EN FAZLA ONİKİŞUBAT İLÇESİNDE

Kahramanmaraş’ta görevden alınanların 3’te 1’ini Onikişubat ilçesi oluşturuyor. 400 kişinin görevden alındığı Onikişubat İlçesini sırasıyla 262 kişi ile Dulkadiroğlu, 113 kişi ile Elbistan, 78 kişi ile Afşin, 51 kişi ile Türkoğlu, 31 kişiyle Göksun takip etti. Görevden alınmaların en az olduğu ilçe ise Nurhak oldu. 6 kişinin görevden alındığı Nurhak’ı 9 kişi ile Çağlayancerit, 11 kişi ile Andırın, 25 kişi ile Pazarcık takip etti. Listede Kahramanmaraş merkezden ise 58 kişinin görevden alındığı görülüyor.

1 VALİ YARDIMCISI 2 KAYMAKAM VAR

Kahramanmaraş’ta görevden alınanlar arasında Vali YardımcısıNurettin Dayan, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ve Çağlayancerit Kaymakamı Hasan Gümüşçüoğlu da bulunuyor. Ayrıca Kahramanmaraş merkezde Kaymakam Adayı Ahmet Akyürek,Kaymakam AdayıSeza Özbeyve Kaymakam AdayıVeysel Çam da görevden alınanlar arasında. Listede çeşitli kurumlarda müdürlük görevinde bulunanların da isimleri yer alıyor.

672 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK), terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kamu kurumlarındaki çok sayıda çalışanın görevlerine son verildi.

Resmi Gazete'de yer alan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki çok sayıda kişi, kamudaki görevlerinden çıkarıldı. Kamudan çıkarılanlar arasında 7 bin 669 emniyet, 323 jandarma ve 2 Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli ve 24 merkez valisi de bulunuyor.

Buna göre, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan; bazı kamu kurumlarındaki çok sayıda kişi kamu görevinden, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan çok sayıda kişi, başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın görevinden çıkarıldı.

MARAŞ’TA BİN 044 KİŞİ

Kahramanmaraş’ta başta Milli Eğitim olmak üzere bin 44 kişi görevden alındı.

Bazı kurumlarda amir, müdür, şef gibi pozisyonlarda bulanan isimlerin de yer aldığı görevden alınanları arasında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan 907 kişi yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve SGK gibi kurumlarda63 kişi olmak üzere; Gıda Tarım, Gümrük, İçişleri ve Maliye Bakanlıkları ile Gelir İdaresi Başkanlığı’nda çalışanlardan 21 kişi görevden alındı. 21 kişinin içinde Vali YardımcısıNurettin Dayan, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ve Çağlayancerit Kaymakamı Hasan Gümüşçüoğlu da bulunuyor. Sağlık Bakanlığı’nda çalışan 43 kişinin yanında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde görevli 10 akademisyen de görevden alınanlar listesinde yer aldı. KSÜ’de görevden alınanların isimleri ise şöyle: Prof.Dr. Cemal Tuncer,Prof.Dr. Harun Çıralık,Prof.Dr. Yüksel Bölek,Prof.Dr. Mustafa Gül,Doç. Dr.Ahmet Şahin, Yard. Doç.Dr. Adnan Aksoy, Yard. Doç. Dr. Ahmet Çetinkaya, Yard. Doç. Dr. Sümeyra Alkış Koçtürk,Okt.Mahmut Özkan ve Araştırma GörevlisiEmine Yavuz.” (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...