Öğretmenden öğrencilerine Akrep ziyafeti

Öğretmenden öğrencilerine Akrep ziyafeti

Kahramanmaraş’ta bir öğretmenin soba üzerinde kızarttığı akrebi öğrencilerine yemeleri için servis etmesi şaşkınlık yarattı. Duruma tepki gösteren veliler Milli Eğitim Müdürlüğü ve Jandarmaya giderek öğretmen hakkında soruşturma açılmasını istediler.

02 Aralık 2016 - 07:45

Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesine bağlı Dereboğazı Mahallesinde eğitim faaliyetini sürdüren Yenioba Şehit Mustafa El İlkokulunda yaşanan olay akıllara durgunluk verdi. İddiaya göre okulda akrep gören bir öğrenci öğretmenleri D.A.’ya bilgi verdi. Öğretmen D.A. ise çocukların gözü önünde akrebi yakalayarak bacaklarını ve kuyruğunu kestikten sonra sınıfın ortasında yanan sobada kızartmaya başladı.  Öğretmeninin ne yaptığını anlamaya çalışan öğrenciler ise sobanın etrafında toplanarak öğretmenlerini izlemeye başladı.

Akrebin kızarmasının ardından öğrencilerin gözü önünde akrebi yemeye başlayan Öğretmen D.A. aynı sınıfta okuttuğu ilkokul birinci ve üçüncü sınıftaki öğrencilerin isteği üzerine 4 öğrenciye ikram ettiği öne sürüldü. Öğretmenleri D.A.’nın servis ettiği akrep kızartmasından küçük bir parça aldığını belirten İlkokul birinci sınıf öğrencisi S.G.(9) akrebi yemediğini ve öğretmeni görmeden çöpe attığını söyledi. S.G.’nin babası aynı zamanda okul aile birliği başkanı olan Abdülhamit Gözübüyük; “dün gelişin bu olayla ilgili çocuğumla konuştum. Çocuğum okulda geçen bu olayı anlattı bende bu konuya araştırmak için okul müdürünün yanına gidecektim” dedi.

Yine akrep kızartması servis edilen öğrencilerden 3’üncü sınıf öğrencisi H.E. ise ailesi tarafından dün okula gönderilmedi. Öğretmeni tarafından verilen akrep kızartmasını kendisinin de yemediğini belirten küçük H.E.’nin babası Ayhan El ise; “koktuğum için bugün çocuğumu okula göndermedim. Neyle karşı karşıya olduğumuzu bilmiyoruz. Bu çok tehlikeli bir davranış, çocuklara örnek olması gerekirken bu tür olaylarla çocukların psikolojisi bozuluyor.” Dedi.

Öte yandan yapılan şikayetlerin ardından ifadesi alınan öğretmenin bahçede bulduğu akrebi alıp soba üzerinde kızarttığı ve bazı öğrencilerin ısrarlı isteklerine dayanamayarak ikram ettiği ve onlarında yemediğini söylediği öğrenildi. Bu arada bazı veliler de daha önceden aynı öğretmenin yılan yakalayarak yine sobada kızartıp yediğini öne sürdü.

Olayı ise iş-kur üzerinden okulun temizliğini yapması için görevlendirilen F.G. adında bir geçici personelin jandarmaya şikayet etmesiyle ortaya çıktığı anlaşıldı. Milli Eğitim konuyla ilgili idari soruşturma başlattı.

 

MİLLİ EĞİTİM SORUŞTURMA BAŞLATTI

Kahramanmaraş’ta ilkokul birinci ve üçüncü sınıfları aynı sınıfta okutan bir öğretmenin, sınıfın ortasında soba üzerinde kızarttığı akrebi yemesi şaşkınlık yarattı. İstekli öğrencilere de ikram eden öğretmenle ilgili savcılık ve milli eğitim soruşturma başlattı.

İlginç ziyafet; Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesine bağlı Dereboğazı Mahallesindeki Yenioba Şehit Mustafa El ilkokulunda gerçekleşti. Öğrencileri ve velilerin iddiasına göre bahçede bulunan akrebi sobanın üzerinde kızartarak mideye indiren Öğretmen D.A. ısrarla isteyen öğrencilere de ikram etti. Olayı gören okulda geçici personel olarak görev yapan F.E. ise Jandarmaya ihbarda bulundu.

Akrep ziyafeti nedeniyle ailesi tarafından bugün (dün) okula gönderilmeyen 9 yaşındaki H.E.; “o gün okula gittik, önce tavada yumurta yedik. Tavayı yıkarken akrep gördüm ve öğretmenime haber verdim. Öğretmenim de o akrebi sobayla ve bıçakla yakaladı. Kuyruğunu ve bacağını kestikten sonra sobanın üzerinde kızartmaya bıraktı. Öğretmenimizin başına toplandık ve bazı arkadaşlarımız da istedi. Öğretmenimizde ikram etti, bana da etti ama ben yemedim.” Dedi.

Öğrenci velisi Ayhan El ise bu olayı duyduktan sonra korktuğu için bugün (dün) çocuğunu okula göndermediğini belirterek şöyle konuştu; “olayı işten geldikten sonra eşimden duydum. Çocuğum ikram edilen akrepten ağzına aldığını ve tekrar çıkarttığını söyledi. Biz bu hareketi yapan öğretmenden korktuğumuz için okula göndermedik. Neyle karşı karşıya olduğumuzu bilmiyoruz”

Sınıfın ortasındaki kızartılan akrepten ikram edilen ilkokul birinci sınıf öğrencisi S.G.’de okula gittiklerini yakalanan akrebi öğretmenlerinin soba üzerinde kızarttığını belirtti. Merak ederek istediğini de belirten S.G.; “öğretmenimiz bana da verdi, fakat ben yemeden direk çöpe attım.” Dedi.

S.G.’nin babası aynı zamanda okul aile birliği başkanı Abdulhamit Gözübüyük ise olayın büyütülmemesini ve iyi araştırılması gerektiğini belirtti. Gözübüyük; “çocuğum okuldan gelince olayın detaylarını anlattırdım. Soba’nın üzerinde akrebi kızartan öğretmenden çocukların isteği üzerine servis edildiğini söyledi. Akrebin pijmesinde ve yemesinde olağanüstü bir durum görmüyorum. Hareketin yanlış olduğunu söyleyebilirim. Çocukların gözü önünde yapılmasını tasvip etmiyorum. Öğrencilere ikram edilmesi doğru değil.  Olayın aslını öğrenmek için okul müdürüyle irtibata geçeceğim.” Dedi.

Olan bitenleri merakla izleyen 9 yaşındaki C.D.’de kızartılan akrepten isteyenlere öğretmenlerinin servis ettiğini ve kalan büyük parçaları da öğretmenin kendilerinin gözü önünde yediğini söyledi.

Yakaladığı akrebi sınıfın ortasındaki sobada öğrencilerinin gözü önünde kızartarak yiyen öğretmenin ididaya göre bu ilk olayı değildi. Öğretmenin daha önce de bir yılına yakalayarak yine sobada kızartıp yediği öne sürüldü.

İş-kur aracılığıyla okulun temizlik işinde görevlendirilen geçici işçi F.E. tarafından jandarmaya ihbar edilmesiyle ortaya çıkan olayda Jandarma’nın açtığı soruşturmada öğretmen D.A.’nın, bir öğrencinin bahçede gördüğü akrebi alarak sobada kızarttığı ısrarla isteyen öğrencilere küçük parça verdiği ve kalanını da kendinin yediğini söylediği öğrenildi.

Milli Eğitim konuyla ilgili idari soruşturma başlattı. (ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...