Sağlık Müdürü kim olacak?

Sağlık Müdürü kim olacak?

2011’de sağlık yapılanmasının ardından oluşturulan Halk Sağlığı, Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği yeni düzenleme ile tek çatı altında toplandı. Tek yetkinin verileceği Sağlık Müdürlüğü için ise 3 ismin isminin geçtiği öğrenildi. 2011 Kasım ayında, 'Sağlıkta Dönüşüm Projesi' kapsamında 81 ilde Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreterliği kuruldu. Ayrıca Halk Sağlığı Kurumu ve Sağlık Müdürlükleri ile 3 farklı yönetim yapısı planlandı.

09 Ekim 2017 - 19:31

2011 yılında sağlıktaki bürokratik yapılanmanın ardından Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü olarak Murat Coşkun, Halk Sağlığı Müdürü olarak Ahmet Yener ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri olarak Semih Yancar atanmıştı.

Sağlıkta meydana gelen aksaklıkların önüne geçmek isteyen Sağlık Bakanlığı çareyi geriye dönmekte buldu. Kaliteli ve hızlı sonuçlar alınması maksadıyla kurulan bu sistem şimdi kaldırılıyor. Yetki İl Sağlık Müdüründe Sağlık alanında gerçekleştirilen üçlü yapı arasında, kurumlar arası oluşan bürokratik gecikmelerin sistemi tıkadığı görüldü. Yetkili makamlar aksamaların önüne geçebilmek için yeni bir adım atarak olası olumsuzlukların ortadan kaldırmanın çalışmasına başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla illerde sağlık alanında yaşanılan aksaklıkların giderilmesi istendi. Çalışmalar sonrası sağlıkta yönetiminde eskisine benzer bir uygulamaya geri dönüleceği İl Sağlık Müdürü, Kamu Hastanelerinden Sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve Halk Sağlığından Sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcısı” şeklinde yeniden yapılandırılacağı öğrenildi.

Kahramanmaraş Sağlık Müdürü kim olacak? Sorusu cevap beklerken, bir ara Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimliği yapan Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu’nun bu koltuğa düşünüldüğü tezi milletvekilleri ve siyasetçiler tarafından yalanlandı. Bekerecioğlu’nun sağlık müdürlüğü için ismi verilmediğini belirten Milletvekilleri kesinlikle o ismin olmayacağı fikrinde birleşti. Hatta bir milletvekilinin Bekerecioğlu’ya ilgili söylentilerin çıkmasının ardından Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’la görüştüğü ve bu isme tüm milletvekilleri olarak karşı çıktıklarını belirttiği öne sürüldü.

Diğer taraftan önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş Sağlık Müdürlüğüne oturacak isim netlik kazanacakken, Sağlık Bakanı Demircan’ın yeni sağlık müdürü olarak atanacak isimle ilgili milletvekillerinin temayülüne başvurduğu öğrenildi. Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekillerin ise Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Semih Yancar ve İl Sağlık Müdürü Murat Coşkun üçlüsünden  tercih ettikleri isimleri Bakan Demircan’a bildirdikleri öğrenildi. Milletvekillerinin en çok iki isim üzerinde durduğu da öne sürüldü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x