Şengül: CHP’de kongreler ateşli geçer!

Şengül: CHP’de kongreler ateşli geçer!

Kahramanmaraş’ta kongre sürecine Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kongre takvimi işlemeye başladı. Yaklaşık 6 ay süren kongre sürecinin Aralık ayında son bulacağını kaydeden CHP İl Başkanı Esat Şengül, Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongrelerin ateşli ve yoğun bir yarış temposu içerisinde geçtiğini söyledi.

02 Ağustos 2017 - 07:49

CHP Genel Merkezince üye listelerinin güncellendiğini belirten Şengül, “Listeler, ilimize ve ilçelerimize geldi. Askıya çıktı. İsmini o listede görmeyen üyelerimizin itiraz süreci vardı, itirazlar yapıldı. Şimdi ilçelerde varsa itirazlar bir üst kurul olarak İl Başkanlığında itiraz süreci devam ediyor. 26 Ağustos’ta muhtarlık bölgesi delege seçimleri var. Tabi bizim tüzüğümüz gereği her alanda bizde ön seçim var. İşte bir mahallede kaç üye var ise onlara çağrı yapılır, sandık koyulur ve üyeler gelir aday olmak isteyen delegelere oy verir. En çok oyu hangi delege almış ise o mahallede de delege sayımız kaç ise o oranda delege çıkar. Beraberinde ön seçim delegesi de aynı şekilde oylanır. Bunun bitimi ile ilçe kongreleri başlar” dedi.

Ekim ayı içinde gerçekleşecek olan ilçe kongrelerinin ardından Aralık ayı gibi il kongrelerinin başladığını ifade eden CHP İl Başkanı Esat Şengül, “Muhtarlık bölgesi delege seçimleri 23 Eylül gibi son buluyor. 23 Eylül’den itibaren ise Ekim ayının sonuna kadar ilçelerin kongre süreçleri başlar. Bu seçimlerden 2 ay sonra ise il kongre seçimleri başlar” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongrelerin heyecanının farklı olduğunu kaydeden Şengül, şunları söyledi: “Bizde kongre süreci, 6 aylık uzun bir süreç. Bu kongre takviminde biz şu ana kadarki işin mutfak bölümünde olan işlerin tamiri ile ilgileniyoruz. Genel merkeze hazırlanacak olan hazirun listeleri gönderilecek. Bunun akabinde ise Ekim ayında kongreler başlar.”

“EKİP ANLAYIŞI İÇİNDE YOL ALDIK”

Siyasetin mutfağından geldiğini aktaran Şengül, “Aday olacak mısınız” sorusuna şu cevabı verdi: “Gençlik Kolları’ndan! Ailemizin kökeni partiden geliyor. CHP’de gördüğüm şu: Tabi ki her üyemiz bir yerlere aday olabilir. Bu üyelerimizin en doğal hakkı. Ama öğrendiğim dediğim konu bir kişi görevini iyi bir şekilde yerine getirmişse parti sizi layık olduğunuz yere siz isteseniz de istemeseniz de getiriyor. CHP’de bu görevi layığı ile yapacak başka isim yok mu? Elbette var.Çok isim var.Biz, ekip anlayışı çerçevesinde bir yol aldık. Bizim yol aldığımız süreç içerisinde çok başarılı çalışmalar yaptık. Parti içi eğitimi oturtturduk.Gençlik Kollarından Kadın Kollarına tüm alanda düzen oluşturduk. Kahramanmaraş’ı CHP’nin Türkiye’sinde belirli yerlere getirttik. Ekibimizin çalışmaları ile bundan önceki milletvekilimizin 2 dönem üst üste parti meclisine girmesine katkı sağladık. Arkasından Ali Öztunç’un, Alper Keten’in Parti Meclisine girmesine bu ekip ön ayak oldu, Türkiye’nin 81 il başkanlığını Kahramanmaraş’a getirdik. Bütün CHP İl Başkanları Kahramanmaraş’ı tanıdı. Beraberinde referandum sürecinde, seçimlerde ve sosyal olaylara yönelik çalışmalarda partimizin çok sayıda milletvekilini, Genel Başkanımızı ve yardımcılarını Kahramanmaraş’a davet ettik.”

ŞENGÜL: TEK HEDEFİMİZ MARAŞ’IN CHP’Lİ MİLLETVEKİLİ KAZANMASI

Ekip anlayışı içerisinde görev süresi boyunca milletvekili çıkaramamalarının kendilerini üzdüğünü kaydeden Şengül, şöyle devam etti: “Bir tek içimizde ukde kalan şey ise bizim çalıştığımız dönemde Kahramanmaraş’ta Milletvekili çıkaramamış olmamızdır. O dönemde malum HDP’nin barajı geçmesi düşüncesi ile kendi parti üyelerimizin bile HDP’ye oy verdiğini gördük. Kahramanmaraş’ta AKP’ye oy veren, MHP’ye oy veren seçmenin bile HDP’ye oy verdiğini gördük. Böyle bir rüzgar ile milletvekilliğini kaybettik. Bu bizim içimizde kalan bir ukdedir. Ancak bu durum bizi motive etti. Tek hedefimiz milletvekilliği kazanmak. Bunu da kazandıktan sonra bütün her şeyi kazanmış olacağız ve bir kenara çekileceğiz.”

CHP SEÇİMLERE HER ZAMAN HAZIR!

CHP’nin, seçimlere diğer partilerden en hazır parti olduğunu aktaran Şengül, “Çünkü bizde parti içi eğitim hiç bitmez. Genel Merkez, örgütler bu noktada yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Diğer siyasi partilerden daha antrenmanlı olacağımızı düşünüyorum. Geçen yıl başlayan Akran eğitimlerimiz bu sene de devam ediyor. Akran eğitimi dediğimiz olay 30 ve altı yaş grubu gençlerimizin parti içi eğitimidir. Eğitim her alanda devam ediyor ama 70 yaşındaki bir partili ile 25 yaşındaki partiliye eğitim verdiğimiz zaman eğitimi verecek kişi için de zor, alan için de zor. Bu yönde algı sorunlarını ortadan kaldırmak için akran eğitimi vereceğiz. Bu eğitim Türkiye’nin bazı şehirlerinde aralıksız olarak devam ediyor. Geçtiğimiz yaz İzmir, Mersin ve birçok ilde yapıldı. Alt yaş 18, üst yaş 30 olmak üzere yapılacak bir eğitim ve bu yaş aralığı içerisinde olan gençlerimizin katılabileceği bir eğitim verilecek Kahramanmaraş’ta. Tabi sorumlu olan Mersin milletvekilimiz, eğitimden de sorumlu olan Genel Başkan Yardımcısı Aytuğ Atıcı Bey İngiltere’de onun dönüşünü bekliyoruz. Muhtemelen bir otelde bu eğitim gerçekleştirilecek. 12-13 Ağustos tarihleri ön görülüyor. Eğer netleşirse basın mensuplarına da bilgi vereceğiz. Eğitimin amacı itibari ile daha sınıflar küçük sınıflar şeklinde ve bu sınıflar 25’er kişilik sınıflar şeklinde olacak. Eğitim ise 2 gün sürecek.”(HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Mücbir Sebep Van ve Kocaeli Gibi Bize de Uygulanmalı
Mücbir Sebep Van ve Kocaeli Gibi Bize de Uygulanmalı