Merkezdeki yatak kapasitesi yetmiyor

Merkezdeki yatak kapasitesi yetmiyor

Kış ayının gelmesiyle şehir merkezindeki özel ve devlet hastaneleri dolup taştı, aynı yoğunluğun ise Necip Fazıl Şehir Hastanesinde olmadığı görüldü. Şehir merkezindeki hastaneler ihtiyaca cevap veremez hale gelirken, Yörükselim Hastanesinin yıkılan binaların yerine 200 yataklı ek binaların ne zaman yapılacağı merakla bekleniyor.

12 Ocak 2016 - 08:38

Kış ayının gelmesiyle Kahramanmaraş şehir merkezindeki özel ve devlet hastaneleri ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Özellikle Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki hastalar üst üste kalırken, aynı doluluk Yörükselim Devlet Hastanesi ek binasında da yaşandı.

Özel hastanelerdeki yoğunlukta üst seviyeye gelirken, aynı yoğunluk Necip Fazıl Şehir hastanesinin de yaşanmadı.

Kahramanmaraş’ta bir günde hastaneye çeşitli şikayetlerle başvuranların sayısı 4 binlere dayanınca merkezdeki sağlık alarm vermeye başladı. 250 yataklı olarak yapılan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin çocuk bölümünde 4 hasta kapasiteli odada 8 hasta kalırken, Yörük Selim Devlet Hastanesi ek binasında da özellikle göğüs ve Dahiliye servisleri ful kapasite ile çalıştı.

Dönemin sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın 2012’de Yörükselim Devlet Hastanesinin yıkılan bölümlerinin yerine 200 yataklı hastane yapılmasını belirtmesine rağmen, depreme dayanıklı olmayan bölümler yıkıldı fakat yerine yenileri hala yapılamadı. Kahramanmaraş’ın cumhuriyet döneminden bu yana sağlık alanındaki en büyük yatırımlardan biri olan Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve Tıp Fakültesi Hastanesi şehir merkezindeki yoğunluğu çözmeye yetmedi.

Ulaşım alanında sıkıntı yaşayan Kahramanmaraşlı sağlıkta tedavi tercihini öncelikle Özel Hastanelerden yana kullanırken, Yörükselim Hastanesi de aynı yoğunluğu yaşamaya devam ediyor. Şimdi hasta yakınları ve duyarlı vatandaşlar depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan Yörükselim Devlet Hastanesi ek binasının bloklarının yerine yenisinin bir an önce yapılmasını istiyor.

KAHRAMANMARAŞ'TA BUGÜN GAZETESİ / ZEKİ DEMİR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke Çalışması 
Dulkadiroğlu’ndan Ekmekçi Mahallesinde İstinat Duvarı ve Parke...
Görgel: “Tarihi Yapılarımızı Hızlıca Ayağa Kaldıracağız”
Görgel: “Tarihi Yapılarımızı Hızlıca Ayağa...