15 TEOG birincisi çıkardık!

15 TEOG birincisi çıkardık!

Kahramanmaraş, 2016 yılında TEOG Sınavı’nda 15 Türkiye birincisi çıkardı.Tüm soruları eksiksiz ve yanlışsız cevaplandırarak; 6 dersin ortalamasından 100 tam puan alan öğrencilerin 10’u özel, 5’i ise devlet okullarından çıkan öğrenciler, oluşturdu.

24 Haziran 2016 - 09:39

EN BAŞARILI İLÇE ONİKİŞUBAT

Kahramanmaraş genelinde TEOG Sınavı’nda derece yaparak Türkiye birinciliği elde edilen öğrencilerin 8 tanesi, Onikişubat, 5 tanesi de Elbistan İlçesindeki okullardan çıktı. Dulkadiroğlu ve Göksun ilçesinden de 1’er TEOG birincisi çıktı.Kahramanmaraş’tan TEOG birincisi çıkan öğrencilerin isimleri ise şöyle: Halil Gezginç, İlyas Hakan Ulaş, Elif Tuğçe Analan, Ömer Burak Çınar, Ece Alara Özdarendeli, Aleyna Bölükbaşı, Ahmet Buğra Koçulu, Gül Sena Alıcı, Zehra Sevim, M. Serhat Eren Bolat, Emine Sena Cengiz, Volkan Bozkurt, Gül Nisa Ceran, Nidanur Kalender ve Şeyda Sarı.Kahramanmaraş’ın TEOG Sınavı başarı grafiğine ilişkin gazetemize değerlendirmelerde bulunan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, bu öğrencilerin hem merkezde devlet okullarıyla ilgili hem özel okullarımızla ilgili hem de ilçelerimizde olmuş olmasının, fırsat eşitliğinin Kahramanmaraş'ın geneline eşit ölçüde yayıldığını söyledi.

 

“KİTLESEL BAŞARIYI ÖNEMSİYORUZ”

Bireysel başarıdan ziyade kitlesel başarıya daha fazla önem verdiklerini belirten Akkurt, şöyle konuştu: “Çünkü kitlesel başarılar, daha kalıcı başarılar; bireysel başarılar, daha da geçici günübirlik başarıdır. Ama mutlaka şu da çok önemli:Kitlesel başarılar içerisinde mutlaka sivrilen, öne çıkan, bireysel başarıya dönüşen başarılar oluşur. Biz, TEOG Sınavında kitlesel başarı ile birlikte yani Türkiye ortalamasından 2 puan daha fazla arttıran bir iliz.Ben nitelikli önümüzdeki yıl için okullarda Sosyal Bilimler, Anadolu ve Fen Liselerinde puanların yukarı doğru çıkacağını düşünüyorum. Çünkü Kahramanmaraş'ta artık kitlesel bir başarı grafiği var ve bu başarı grafiği de bundan sonraki süreçte de inşallah artarak devam edecektir.”

 

Kahramanmaraş’ın 2016 yılında gösterdiği TEOG performansının yukarılara doğru çıktığını ifade eden Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, bu tırmanışın ülke genelinde şehrimizin başarısında 2 puanlık bir artış olduğunu kaydetti.

Bakanlığın,genel anlamda bir başarı grafiği açıklamadığınıve genel bilgilere ulaşamadıklarını ifade eden Akkurt, “Ama bizim kullandığımız Bununla ilgili bir süreç var. Her okulun TEOG ortalamasını teker teker alıyoruz.Onun üzerinde bir değerlendirme yapıyoruz.Ona bakarak il başarısının yukarıya doğru çıktığını tahmin ediyoruz. Ama tahminim şudur Kahramanmaraş’ın genel anlamda TEOG başarısı, Türkiye ortalaması civarında.Geçen yıl Bakanlığımız ileyapmış olduğumuz toplantıda Türkiye ortalaması civarında olduğumuzu onlarla beraber tespit etmiştik.Yaklaşık 2 puanın biraz üzerinde bir artışla, Türkiye ortalamasının da sınır hattında olduğumuzu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

AKKURT: İMKÂN VE FIRSAT EŞİTLİĞİ OLUŞMAYA BAŞLADI

Eğitimde, bireysel başarıdan ziyade kitlesel başarıyı daha da önemsediklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, şöyle konuştu: “Bir de kitlesel başarının yanında bireysel başvuru söz konusu.Bu bireysel başvuruda öğrencilerimizin girmiş olduğu 6 dersten kendilerine sorulan bütün sorulara doğru cevap vererek; hiç yanlışsız elde etmiş oldukları bir başarı grafiği var. TEOG'la ilgili şu an itibariyle de bu öğrenciler, ilimizde 15 öğrenciden oluşuyor. Bu öğrencilerin hem merkezde devlet okullarıyla ilgili hem özel okullarımızla ilgili hem de ilçelerimizde olmuş olması aslında fırsat eşitliğinin Kahramanmaraş'ın içerisinde genel anlamda eşit ölçüde yayıldığını gösteriyor.Bunun öncesinde Sayın Bakanımızında açıkladığı gibi; Türkiye'de işte Şırnak'tan da Tunceli'denHakkâri’den de bütün soruları doğru cevap veren; taşımalı gelen, çok özel bir çalışması olmadığı halde EBA’yı takip ederek bunları yaptığını söyleyen öğrencilerim var.Bu durum bizim aynı zamanda bütün ülkemizin genelinde ve ilimizde de imkân ve fırsat eşitliğinin oluşmaya başladığının bir göstergesi diye düşünüyorum.”

 

“BAŞARININ GİDEREK ARTACAĞINA İNANIYORUM”

Eğitimde artık büyük oranda fırsat eşitliği olduğunu aktaran Akkurt, Kahramanmaraş'ta,bütün sorulara doğru cevap vererek; TEOG'da birinci olan,devlet okullarında 5, özel okullarda ise 10 öğrencinin olduğunu dile getirerek şu açıklamalarda bulundu: “Bunlar OnikişubatveElbistanilçelerimiz başta olmak üzere; Göksun ve Dulkadiroğlu da bu sürecin içerisine girmiş durumda.Diğer ilçelerimizde tüm soruları doğru cevaplayan öğrencimiz yok ama bu ilçelerde de bir soruyu boş bırakarak ya da bir soruya yanlış cevap vererek bu sürece dâhil olan öğrencilerimiz var.Yani bir kısmı bir soruyu boş bırakmış, tereddüt etmiş; bir kısmı da bir soruyu yanlış cevaplamış ondan dolayı ortayaböyle bir grafik çıktı.Öğrencilerimiz açısından da bizim açımızdan da ikinci sınavın heyecanını yenerek belki sınavının biraz zorlukları müfredatın biraz genişlemiş olması gerekçelerini de değerlendirerek önümüzdeki dönemde yeniden bakmanız gereken bir süreç var diye düşünüyorum.Bazı vatandaşlar soruyor bize! Anadolu Liselerine, Fen Liselerine giriş puanları aşağı doğru giderse başarı düşüyor demektir.Yukarı doğru çıkıyorsa kitlesel anlamda başarı artıyor demektir.Bizim açmış olduğumuz bütün bu yeni okullara rağmen önümüzdeki dönemlerde bizim yerleştirme programlarımızın yükseleceğini düşünüyorum.Ben genel anlamda yani nitelikli okullarda Sosyal Bilimler, Anadolu ve Fen Liselerinde puanların yukarı doğru çıkacağını düşünüyorum.Çünkü Kahramanmaraş'ta artık kitlesel bir başarı grafiği var ve bu başarı grafiği de bundan sonraki süreçte de inşallah artarak devam edecektir.”

 

KİPAŞ ORTAOKULU İLK SIRADA!

Kahramanmaraş’ta, en çok TEOG birincisi çıkaran okul, Özel Kipaş Ortaokulu oldu. Özel Kipaş Ortaokulu’ndan 6 öğrenci 2016 TEOG birincisi oldu. Kipaş Ortaokulunu, 4 TEOG birincisi ile Özel Elbistan Yıldız Ortaokulu takip etti. Bunun yanında Gazi Ortaokulu, Türk Telekom Ortaokulu, 100. Yıl Ortaokulu, Yavuz Selim Ortaokulu ve Elbistan Ortaokulu da TEOG birincisi çıkaran okullar arasında yer aldı. (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...