Provokasyonlara asla gelmeyin

Provokasyonlara asla gelmeyin

“Her türlü dış müdahaleye açık hale gelen, nereye varacağı belli olmayan şiddet ve terör olayları karşısında Büyük Birlik Partililer, Avrupa Türk Birliği Teşkilatları ve Alperen Ocakları Gençler olarak demokratik ve yasal çerçevede yapılabilecek tepkiler dışındaki eylem, söylem ya da provokasyonlara müsaade etmeyeceğimizi, prim vermeyeceğimizi, etnik köken ne olursa olsun sivil ve masum vatandaşlara yönelik saldırılara asla izin vermeyeceğimizi bir kere daha hatırlatmakta yarar görüyoruz.”

26 Aralık 2016 - 07:49

Büyük Birlik Partisi, Avrupa Türk Birliği Federasyon ve, Alperen Ocakları’nın Kahramanmaraş’taki 3 gün süren kampı sona erdi. Clarion Otelde yapılan istişare toplantısında alınan sonuç bildirgesi basına dağıtıldı.

BBP, Avrupa Türk Birliği Federasyonu ve Alperen Ocakları Vakfı Kahramanmaraş istişare toplantısının sonuç bildirgesi dün açıklandı. 3 gün süren istişare sonundaki açıklama şu şekilde yer aldı; “ülkemiz zor bir süreçten geçmektedir, son günlerde eli kanlı cani terör örgütünün güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza yönelik saldırıları yurt sathına yayılmış, bu durum milletimiz nezdinde derin bir infiale dönüşmüştür.

İstanbul’daki 44 emniyet mensubu ve sivil vatandaşımız ile Kayseri’deki 14 askerimizin şehit edildiği, 56 vatandaşımızın ise yaralandığı terör saldırısının acıları operasyon çerçevesinde 16 askerimiz daha şehit edilmiştir.

Tüm bu yaşanılanlardan sonra ‘teröristle müzakere edilmeyeceği’, ‘Kandan beslenenlerin demokrasi ile terbiye edilemeyeceği’ hususu daha anlaşılır hale gelmiştir.

Ülkemizi ve güvenlik politikalarımızı yönetenlerin sadece cani terör örgütlerine değil, bunlarla öyle ya da böyle bağı, bağlantısı bulunan her kesime, hak ettikleri muamele ile mukabele etmesi gerektiğini düşünüyor, bu şiddet ve teröre karşı; idari askeri, inzibati ve hukuki tüm mekanizmaların hızlı bir şekilde işletilmesini, ellerindeki tüm imkanları terör ve bunların siyasi uzantılarına karşı ivedilikle hayata geçirmelerini bekliyoruz.

Terörle ve ülkemizin, milletimizin birliğine, devletimizin varlığına kasteden teröristlerle mücadeleyi sonuna kadar destelediğimizi ifade ediyor, bu hususlardaki özverili ve kararlı çalışmalardan dolayı askerlerimiz ve polislerimiz başta olmak üzere tüm güvenlik güçlerimize ve devlet yetkililerimize teşekkür ediyoruz.

Bu vesileyle son günlerde yaşanan bu şiddet ve terör eylemleri neticesinde şehit olan güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, yaralı güvenlik güçlerimize acil şifalar diliyoruz.

Bu yaşananların etkisi ile yurt içinde yaşanması muhtemel kontrolsüz tepkilerin kasıtlı çevrelerce giderek iç kargaşa provalarına dönüştürülmek istendiği ortadadır. Bu şiddet eylemlerinin, cani terör örgütünün yapmak istediklerine katkı sağlamaktan başka bir faydasının olmayacağını görüyor, bu oyuna gelinmemesi hususunda tüm vatansever ve milletperver vatandaşlarımızı uyarıyoruz.

Her türlü dış müdahaleye açık hale gelen, nereye varacağı belli olmayan şiddet ve terör olayları karşısında Büyük Birlik Partililer, Avrupa Türk Birliği Teşkilatları ve Alperen Ocakları Gençler olarak demokratik ve yasal çerçevede yapılabilecek tepkiler dışındaki eylem, söylem ya da provokasyonlara müsaade etmeyeceğimizi, prim vermeyeceğimizi, etnik köken ne olursa olsun sivil ve masum vatandaşlara yönelik saldırılara asla izin vermeyeceğimizi bir kere daha hatırlatmakta yarar görüyoruz.

Büyük Birlik Camiası olarak dün olduğu gibi bugün ve yarında milli iradeye karşı yapılan darbe ve kalkışmaların sonuna kadar karşısında olduğumuzu ve net bir şekilde karşısındna durduğumuzu bir kere daha büyük bir inanç ve kararlılıkla vurguluyor, şehit liderimiz Muhsin Başkanımızın dediği gibi; ‘namlusunu millete çeviren tanka selam durmadık, durmayacağız’ irade milletin değil Allah’ındır düsturuyla hareket etmeye devam edeceğiz.

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı kararlı bir duruş ortaya koyarak bu husustaki demokratik tepki hakkını sonuna kadar kullanan ve bu noktada Avrupa da yaşayan Türklerin hissiyatına tercüman olan Avrupa Türk Birliği Teşkilatımızın önemi bir kere daha anlaşılmış, bir güven zemini oluşmuş ve bu durum teşkilatlarımız açısından yeni bir büyüme kulvarına dönüşmüştür.

Türkiye’deki siyasi eylem ve söylemlerin diplomatik açıdan doğuracağı sonuçların Avrupa Türklüğünü doğrudan ve anında etkilediği hususu unutulmamalı, bu hususlardaki eylem ve söylemler Avrupa Türklüğünün selameti açısından uygun bir formatta ele alınmalıdır.

Son zamanlarda Müslüman’lar üzerinde yaygın bir hastalık lahine alan dinizimi anlama ve yaşama noktasında ikikat zafiyetlerinin olduğu görülmektedir. Bu yaraya parmak basmak ve bu husustaki inançlarımızdan kaynaklanan sorumluluklarımızı yerine getirmek adına Avrupa Türk birliği Teşkilatlarımız ve Alperen Ocakları vakfımızın nezdinde ‘Milli ve Dini Değerlerinin Bağlı Gençlik Projesi’ kapsamında bir eğitim seferberliği başlatılması gerektiği hususuna işaret edilmiş gereğini yapmak üzere bir komisyon kurulmuştur.

Tüm kurumlarıyla camiamızın bundan önce olduğu gibi bundan sonra da milletimizin birliği beraberliği ve kardeşliği hususunda üzerine düşeni yapacağını kamuoyumuzla paylaşırız”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x