Süreyya Güneş Anaokulu öğrencileri drama ile sebze ve meyveleri...

Süreyya Güneş Anaokulu öğrencileri drama ile sebze ve meyveleri tanıdı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişim Programı Öğrencileri, çocuklara sebze ve meyveyi sevdirmek için hazırladıkları Sihirli Orman adlı drama oyununu Süreyya Güneş Anaokulu öğrencileri için sergiledi.

09 Haziran 2017 - 15:42

Çocuk Gelişim Programı Öğrencileri için eğitimlerinin bir parçası olan oyun sayesinde henüz öğrenmenin ilk çağında olan anaokulu öğrencileri burun kıvırdıkları sebze ve meyvelerin faydalarını öğrendi. Dün sergilenen oyun hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan KSÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Esra Ağyar, “Bizim okulumuzda Çocuk Gelişimi Programında öğrencilerle yürütmüş olduğumuz Çocuk ve Drama dersimiz var. Bu ders kapsamında öğrencilerimizden, 0-6 yaş çocuklar için bir drama gösterisi hazırlamalarını istiyoruz. Zaten drama okul öncesi çocukların çok fazla sevdiği konuları içermekte. Rol yapma, mış gibi yapma, bir başka karakteri canlandırma ve oyun oynama… Bizim öğrencilerimiz de burada çocukların ilgi duydukları konular doğrultusunda, onların anlayabileceği, gelişim düzeylerine uygun hem eğlendirici hem öğretici bir drama gösterisi hazırladılar” dedi.


Sihirli Orman adlı oyunla 0-6 yaş arasındaki çocukların doyasıya eğlendiğini kaydeden Ağyar, şöyle konuştu: “Kostümüyle, sahne dekoruyla oyunu orijinal olmasıyla bize ait bir oyun. Ve biz bu oyunda çocuklara, meyve ve sebzeleri anlatıyoruz. Meyve ve sebzelerin faydalarını anlatıyoruz. Oyunda iki tane başrol karakterimiz var. Bir tanesinin ismi Ayşecik, diğerininki ise Ağaç! Ağaç ile Ayşecik’in arasında geçen bir hikâyeyi canlandıran konuşmalar var. Bu konuşmalarda meyve ve sebzelerin hayatımızdaki yeri ve önemi anlatılıyor. Çocuklar, meyve ve sebzeleri yemekte zaman zaman seçici davranabiliyorlar. Sevdikleri, sevmedikleri ya da tek yönlü beslenmeye gidebiliyorlar.


Tek çeşit meyve, tek çeşit sebze yiyebiliyorlar veya yemeklerin içinden ayrıştırarak yiyebiliyorlar. Bu konuda biz, çocuklara; hepsinin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Benim 19 kişiden oluşan öğrencim var. Ama bu orman oyununda 15 kişi oynuyor.” Kahramanmaraş’ta en çok etkinlik düzenleyen anaokulu olan Süreyya Güneş Anaokulu’nun ev sahipliğinden memnun olduklarını aktaran Öğretim Görevlisi Esra Ağyar, şunları söyledi: “Biz, Kahramanmaraş’ta birçok anaokuluna aslında stajyer gönderiyoruz. Onlarla birlikte teori ve pratiği birlikte yürütüyoruz. Süreyya Güneş Anaokulu, bizim sık sık geldiğimiz anaokullarından bir tanesi! Öğrencilerimize uygulama noktasında bize her zaman ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyan bir anaokulu! Alan olarak da bizim sahne kurabileceğimiz çok geniş salonları olması bizim bu okulu tercih etmemize neden oldu.”


KURT: ÇOCUKLARIN EĞLENEREK ÖĞRENMELERİNİ İSTİYORUZ!

Çocukların eğlenerek öğrenmesini hedefleyen bir okul olduklarını kaydeden Süreyya Güneş Anaokulu Müdürü Mustafa Mutlu Kurt, şu ifadelere yer verdi: “Çünkü yaşayarak öğrenme, en kalıcı öğrenme yöntemlerinden birisi. Bugün KSÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Esra Ağyar, öğrencileriyle beraber hazırladıkları Sihirli Orman oyununu sergilediler. Oyunun temel amacı çocuklar için çok faydalı olmasına rağmen sevmedikleri için tüketilmeyen sebze ve meyveleri, öğrencilere sevdirmek. Öğrencilerimiz için çok güzel bir oyun oldu. Gündelik hayatta ebeveynlerin en çok karşılaştıkları bu sorunu oyunla aşmak istedik. Çünkü çocuklar, oyun oynarken mutlu oluyor. Ben Sihirli Orman oyununu sergilemek için okulumuzu tercih eden Öğretim Görevlisi Esra Ağyar ve öğrencilerine çok teşekkür ediyorum.”


Oyunun başrol oyuncularından KSÜ Çocuk Gelişim Programı Öğrencisi Semanur Yamalı, daha çok sebze ve meyvelerin faydalarını ön plana çıkararak çocukların sevmesine yönelik bir oyun oynadıklarını bildirirken; KSÜ Çocuk Gelişim Programı Öğrencisi Seda Kala ise “Ben oyunda sevmediğim sebze ve meyveleri tanıtıyorum. Ama sonunda bütün sebze ve meyveleri seviyorum ve yiyorum” değerlendirmelerinde bulundu. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x