Suriyeli öğrencilerin okullaşması masaya yatırıldı

Suriyeli öğrencilerin okullaşması masaya yatırıldı

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü Kahramanmaraş’ta eğitim gören Suriyeli öğrencilerin eğitimlerini ve okullaşmasını masaya yatırdı.

08 Ağustos 2017 - 09:52

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğünce Onikişubat İklime Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde MEB Din Öğretimi genel müdürlüğü, milli eğitim uzmanı Lokman Yıldırım’ın Başkanlığında İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ramazan Paksoy, Onikişubat İlçe millî Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Onikişubat İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri H.Emre Gökşen, İsmail Boyraz, İklime Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zeliha Özel, tüm ilçelerdeki İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Anadolu Liseleri müdürlerinin katılımı ile Suriyeli Öğrencilerin Okullaşması masaya yatırılarak  çalıştay gerçekleştirildi.

 

İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ramazan Paksoy yaptığı açılış konuşmasında şu bilgileri verdi:

“Bugün burada Din Öğretimimizin düzenlemiş olduğu yurdumuzda yabancı kavramında bulunan eğitim çağında olan, bütün öğrencilerimizin eğitim ihtiyaçlarının giderilmesi ve özelliklede bu ihtiyaçlar içerisinde İmama hatip Anadolu bölümünün bulunması sizlerin de, bizlerin de bir övünç kaynağıdır. Bakanlığımız bundan bir ay önce genel Müdürlüğümüze verilen talimatlar üzerine ülkemizde yabancı menşeli durumda ve zorunlu eğitim çağında olan, bütün eğitim ihtiyacı bulunan kişilerin eğitiminin sağlanması için gereken bir program hazırlanmıştır. Bunlar içerisinde de olmazsa olmazı İmam hatip Anadolu bölümünden Maraş bölgesinde ne kadar öğrenciye ulaşabilirsek bunları özellikle mesleki eğitim programında ki din eğitimi programı uygulayan gerek imam hatip ortaokulu, gerekse imam hatip Anadolu liselerinde nasıl bir program yapmalıyız ki bu öğrencilerimizi bu okullarımıza alalım bugün burada bunları görüşeceğiz.

Bu sürece katkı sunacak tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

4 yıldır Suriyelerin eğitimi ile ilgi çalışmalar yapan MEB Din Öğretimi genel müdürlüğü milli, eğitim uzmanı Lokman Yıldırım konuşmasına kendisini tanıtarak başladı ve Suriyelerin yoğun bulunduğu illerde bakanlıkça Suriyeli Öğrencilerin Okullaşmasını sağlamak için çalışmaların sürdürüldüğüne dikkat çekti.

2011 yılında Suriyelilerce göç başlandığında devletimizin, hükümetimizin, özellikle milli eğitim bakanlığımızın bir politikası vardı. Süreç uzadıkça, bazı değişik durumlar çıktıkça özellikle 2015 yılından itibaren politikada da değişiklikler olmaya başladı.

İlk göç dalgası ülkemize geldiğinde şu düşünce hakimdi. Suriyeliler iç karışıklık bittikten sonra ülkelerine dönerler, bu nedenle de onların çocuklarına kendi dillerinde, kendi öğretmenlerince eğitim vererek çocuklarını eğitimden uzak tutmayalım, geçici eğitim merkezlerinde Suriye eğitim müfredatına göre eğitim verelim savaş bitinceye kadar kayıp yıl yaşamasınlar düşüncesi vardı.

Yapılan araştırmalarda savaş bitse bile sığınmacılar ancak 15 yıl sonra ülkelerine dönüyorlar. Ve bu dönme oranları da çok yüksek olmadığı gerçeği karşısında bakanlığımızın politikası değişti ve bu insanları kendi eğitim sistemimize dahil etmek gerektiği sonucuna varıldı ve bu doğrultuda çalışmalara başlandı” dedi ve Suriyelilerle ilgili çalışmaları geniş kapsamlı anlatı.

Daha sonra okul yöneticilerce karşılaşılan problemler, bu konuda neler yapıla bilinir fikirleri ortaya atıldı ve bunlar değerlendirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı