Üniversite tercihlerinde nelere dikkat edilmeli?

Üniversite tercihlerinde nelere dikkat edilmeli?

LYS sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte üniversite adayları tercihlerini yapmaya başladı. Üniversite tercihleri 18-26 Temmuz tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sitesinden yapılacak. Peki, üniversite tercihlerinde nelere dikkat edilmeli?

24 Temmuz 2017 - 08:17

Üniversite sınavının geride kalmasının ardından öğrencilerin geleceklerini belirleyecek en önemli nokta olan tercih tarihlerini de geride bırakmak üzereyiz. Tercihlerde üniversite adayları nelere dikkat etmeli, tercihlerinin neye göre belirlemeli?

Eğitim uzmanları, üniversite adaylarının kendi alanlarına yönelik tercih yapmalarını, boşta kalırım korkusu ile rastgele tercih yapmamaları yönünde uyarılarda bulunuyor. Adayların üniversite tercihi yapmadan iyi bir araştırma yapmaları yönünde uyarılarda bulunan uzmanlar, bu yönde binlerce öğrencinin yanlış tercihlerden dolayı yeniden sınava girdiklerini hatırlattı.

Üniversite adaylarının seçtiği bölümün ilgi ve alakasına uygun olması gerektiği uyarısında bulunan uzmanlar, adayların program seçiminin adayların hayatlarının geri kalan kısmını belirleyeceğini söyledi.

Üniversite adaylarının yeteneklerini objektif bir şekilde değerlendirmeleri gerektiğini ve seçilen alanın öğrencinin ilgisine uygun olması gerektiğini ifade eden uzmanlar, üniversite adaylarının kendilerine “Neden kazanmalıyım?” sorusunu kendilerine sormaları gerektiğini vurguluyor.

 

‘Puan çöpe gitmesin’ mantığı ile tercih yapmak yanlış

Eğitimcilerin çoğu üniversite adaylarının düştüğü en büyük yanlışlardan bir tanesinin ‘puan çöpe gitmesin’ diyerek tercih yapmaları olduğuna dikkat çekiyor. Adayların bu yanlışa düşerek alakası olmayan programlara gittiğini ve daha sonra dikiş tutturamadıkları için yıllarının heba olduğunu söylüyor. Uzmanlar, bunun için adayların böyle yanlışa düşmemeleri gerektiğini ifade ediyor.

 

Üniversite seçimlerinde en önemli kriterler

Akademik başarı: Adaylar, seçecekleri üniversitelerin akademik alanda ne kadar başarılı olduklarını araştırmalı ve hocaların ders anlatabilme kabiliyetinin ne kadar iyi olduğunu tespit etmeli.

Burs imkânı: Adaylar, üniversitesinin başarılı öğrencilere ne kadar burs imkânı tanıdığını belirlemeli.

Uluslararası eğitim imkanları: Bir üniversitenin en büyük avantajlarından birisi de şüphesiz uluslararası bağlantılarıdır. Adayların, tercih edeceği üniversitelerin Erasmus (Avrupa öğrenci değişim programı), Global Exchange(uluslararası öğrenci değişim programı) gibi imkanların varlığını iyi tespit etmeli.

Kampüs yaşamı: Bir üniversitenin kampüsü ne kadar aktif ve imkanlarının geniş olması öğrenciler için büyük bir avantajdır. Bunun için adayların tercih ettiği üniversitelerin kampüs yaşamının ne kadar geniş olduğunu araştırması gerekli.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı