Karabekiroğlu: Kalıcı olan kitaptır!

Karabekiroğlu: Kalıcı olan kitaptır!

Teknolojinin gelişmesiyle kitaplara olan ilginin her geçen gün azaldığını belirten Kahramanmaraşlı Yazar Şevki Karabekiroğlu, ekrandaki yazının hayal olduğunu kalıcı olan bilginin kitaplarda yer aldığını ifade ederek kitapların yaşatılması gerektiğini söyledi.

20 Ekim 2017 - 16:03

Fuara olan ilgilinin az olduğunu kaydeden Karabekiroğlu, “Mutlaka insanları buraya cezbedici etkinliklerde olmalı sadece kitaplar olmuyor. İnsanlar kitaba herhangi bir şekilde internetten ulaşabiliyor. Zannediyorum ki önümüzdeki sene bu da düşünülecek. İlgiyi buraya çekecek bir takım etkinliklerin olması gerekiyor. Fakat şöyle bir gidişat var yani bu gazetelerde de kendini gösteriyor. Bazı gazeteler dijital ortama geçtiler. Yani kâğıdı terk ettiler. Bu kitaplarda da kendini gösterecek gibi” dedi. İnsanların artık internet üzerinden arama motorlarından istedikleri gibi bilgiye ulaşabildikleri için evlerinde kitapları kalabalık bile etmek istemediklerini aktaran Yazar Şevki Karabekiroğlu, şöyle konuştu: “Bu da bizim için büyük bir trajedi. Yani şu gerçeği mutlaka insanlara anlatmamız lazım bizim. Tabiri caizse ekrandaki bilgi hayaldir suya yazılmış yazı gibidir. Asıl bilgi kâğıdın üzerinde yazılı olandır ve kalıcı olandır. Bunun kıymetini mutlaka bilmek ve kitapları yaşatmak gerekiyor. Yani kütüphanemize koymadığımız, dokunmadığımız kitapları hissedemeyiz, yaşayamayız. Bunu biraz anlatmakta herhalde geç kaldık gibi görünüyor. O yüzden fuara olan ilgi yeteri kadar değil. Yani ben geçen sürece baktığım zaman her sene düşen tempo fark ediyorum. Bu sene daha da düşük. Bunu önümüzdeki sene devam ettirmek isteyeceksek biraz daha artırmalıyız.”

Fuarda Maraşlı yazar ve şairlerin küçük alanlara sıkıştırıldığına dikkat çeken Karabekliroğlu, fuara ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Fuarda bazı böyle hususi tahsil edilmiş mekânlar göze batıyor bakın. Her gelen söylüyor bunu. Özellikle organizenin içinde olanlar bazı özel yerler tahsil etmiş gibi bunlar olmasa görünmese iyi olacak. Belki açıktan söylemiyor ama bize gelenler hep bu sıkıntıları ifade ediyorlar. Ben de buradan söylemiş olayım: Bir dahaki sefere bunları görmemiş olalım yani. Şimdi Maraş şairler ve yazarlar membaı. Yani hakikaten Türkiye’nin en mümbid toprağı burası. Sanırım biraz da kendi değerlerini tanıtma amacına dönmesi gerekiyor. Şu ana kadar bu yapılamadı. Şurada bizim standımızı görüyorsunuz. Maraşlı yazarlara ayrılan yan yana böyle yarım metrelik yerlerde sıkışmış kalmış durumdayız. Böyle olmaması gerekiyor. Bu işe mutlaka bir çare bulunacağı kanaatindeyim ben yani. Böyle hiç fonksiyonu olmayan takipçisi olmayan gelen gideni olmayanlara büyük yerler geniş mekanlar ayıracağımıza Maraşlı değerlerimizi tanıtacak bir formül geliştirmemiz gerekiyor. Bunu da inşallah önümüzdeki sene yapacağız diye ümit ediyorum yani.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu Genişletiliyor
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde Diyetisyen Kadrosu...
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı
Kombi hırsızı yetkili servisin dikkatinden kaçamadı